Εντοπίσθηκαν οι εντολείς της δολοφονίας της Ντάφνι Γκαρουάνα Γκαλιζία

Εντοπίσθηκαν οι εντολείς της δολοφονίας της Ντάφνι Γκαρουάνα Γκαλιζία Facebook Twitter
EPA
0

Ταυτοποιήθηκαν οι εντολείς της δολοφονίας της δημοσιογράφου Ντάφνι Γκαρουάνα Γκαλιζία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλούνται οι Sunday Times της Μάλτας.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα, εντοπίσθηκε μία ομάδα από «περισσότερους των δύο» Μαλτέζων ως εντολείς της δολοφονίας.


Τρεις ύποπτοι έχουν συλληφθεί για την διάπραξη του εγκλήματος, αλλά η ταυτότητα των πραγματικών εντολέων παρέμενε αίνιγμα.

Η Γκαρουάνα Γκαλιζία δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2017 σε ηλικία 53 ετών με βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της.

Ετοιμαζόταν να αποκαλύψει σκάνδαλα ξεπλύματος χρήματος και λαθρεμπορίου πετρελαίου στα οποία εμπλέκονταν μέλη της κυβέρνησης ή του οργανωμένου εγκλήματος.

Στο blog της καταφερόταν συστηματικά κατά των πολιτικών της χώρας της.

Ο γιος της δημοσιογράφου Μάθιου είχε καταγγείλει στο τέλος του Οκτωβρίου το «σύστημα ατιμωρησίας» στην Μάλτα, το οποίο θεωρεί ότι προστατεύει τους εντολείς της δολοφονίας της μητέρας του.

Οι τρεις ύποπτοι οι οποίοι συνελήφθησαν στις 4 Δεκεμβρίου 2017, οι αδελφοί Αλφρεντ Ντετζόρτζιο και Τζορτζ Ντετζόρτζιο, καθώς και ο Βινς Μουσκάτ, κατηγορούνται ότι διέπραξαν την δολοφονία. Αλλά, σύμφωνα με τον γιο της δημοσιογράφου, αυτή δεν είναι παρά οι εκτελεστές, πολύ χαμηλά στην αλυσίδα των εντολών.

«Δεν ξέρουμε ποιοί τους έστειλαν, ποιοί τους πλήρωσαν».


Η οικογένεια της δημοσιογράφου ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει επισήμως ενημερωθεί από την αστυνομία ότι έχουν ταυτοποιηθεί οι εντολείς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM