Το Tinder εισήγαγε 23 διαφορετικές επιλογές γένους στη βερσιόν της εφαρμογής για τους χρήστες της Ινδίας.

 

Οι χρήστες μπορούν πλέον να επιλέξουν το «more» στο κομμάτι «I am» του προφίλ τους και να καταλήξουν σε μία από τις πολλαπλές διαθέσιμες ταυτότητες φύλου.

 

«Από σήμερα, ανεξάρτητα από το πώς αυτοπροσδιορίζεσαι, μπορείς να εκφραστείς αυθεντικά στο Tinder» ανέφερε η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση. «Κάθε νέος άνθρωπος που μπαίνει στη ζωή σου διευρύνει με κάποιο τρόπο τους ορίζοντές σου. Η συμπερίληψη και η αποδοχή πρωτοστατούν σε αυτή τη διεύρυνση και θέλουμε το Tinder να αντανακλά τον κόσμο που μας περιβάλλει κάθε μέρα».

 

Το Tinder εισήγαγε για πρώτη φορά πολλαπλές επιλογές ταυτότητας φύλου, συγκεκριμένα 37 διαφορετικές, το 2016 στην Αμερική, τη Βρετανία και τον Καναδά.

 

Όμως μέχρι το νέο update, οι χρήστες στην Ινδία μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μόνο την επιλογή του άνδρα και της γυναίκας, ενώ η δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών φερόταν να μπλοκάρει τους trans χρήστες.

 

«Δεν είχαμε τα σωστά εργαλεία για να απευθυνθούμε στην ετερόκλητη κοινότητά μας στο παρελθόν, αλλά αυτό αλλάζει σήμερα» σημειώνει το Tinder.

 

Μάλιστα, η αλλαγή αυτή έχει γίνει με την καθοδήγηση trans και μη δυαδικών ατόμων στην Ινδία, οπότε οι νέες επιλογές περιλαμβάνουν και εγχώριες έμφυλες ταυτότητες όπως οι Hijra και Kothi.

 

Στη νότια Ασία η Hijra αναφέρεται στο «τρίτο φύλο». Οι γιατροί και οι οικογένειες μπορεί να έχουν αποδώσει στα άτομα Hijra το ανδρικό φύλο κατά τη γέννησή τους και εκείνα να ζουν ως γυναίκες. Κάποια άτομα επίσης μπορεί να αυτοπροσδιορίζονται ως trans ή intersex ή απλά ως Hijra.

 

Ο όρος Kothi από την άλλη αναφέρεται στον θηλυπρεπή (σύμφωνα με τα έμφυλα στερεότυπα) άνδρα σε μια ομόφυλη σχέση.

 

Με πληροφορίες από Gay Star News

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr