Πάνω από 600 άνθρωποι αγνοούνται ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, ενώ ακόμα επτά άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί.

 

Πλέον, ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 66 νεκρούς και 631 αγνοούμενους. Ο αριθμός των αγνοουμένων είναι υπερδιπλάσιος σε σχέση με χτες, όταν η επίσημη αναφορά έκανε λόγο για 300 άτομα. 

 

Επίσης σχεδόν 12.000 κτίρια έχουν καταστραφεί μόνο στη βόρεια πλευρά της πολιτείας από την καταστροφική πυρκαγιά Camp. Οι 63 από τους 66 νεκρούς έχουν εντοπιστεί σε αυτό το κομμάτι της πολιτείας. 

 

Συνολικά 9.400 πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σε όλη την πολιτεία. 

 

Εντύπωση κάνει η απότομη και μεγάλη αύξηση στην επίσημη εκτίμηση για τον αριθμό των αγνοουμένων.

 

Σύμφωνα με τοπικό σερίφη, τον Κόρι Χόνεα, αυτό συνέβη γιατί οι αρχές διασταύρωσαν ξανά τις πληροφορίες τους, συμπεριλαμβανομένων και κλήσεων έκτακτης ανάγκης από τότε που ξέσπασε η φωτιά, στις 8 Νοέμβρη. 

 

«Πρέπει να καταλάβετε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρωτοφανές χάος», είπε ο σερίφης στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως κατά πάσα πιθανότητα ο αριθμός των αγνοούμενων θα αυξομειωθεί.

 

«Αν δείτε το όνομα σας στη λίστα ή το όνομα κάποιου αγαπημένου σας προσώπου καλέστε μας άμεσα», είπε ο Χόνεα, απευθυνόμενος προς τους πολίτες. 

 

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πολιτείας ανέφερε πως για την ώρα έχει περιοριστεί περίπου το 40% της πυρκαγιάς Camp, 

που έχει συνολικά κάψει 586.000 στρέμματα. 

 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν αναμένεται να έχει επιτευχθεί ολική κατάσβεση της φωτιάς πριν το τέλος του μήνα. 

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr