Η γυναίκα που συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκρυβε βελόνες ραψίματος μέσα σε φράουλες και προκάλεσε πανικό με το σαμποτάζ της στην Αυστραλία, φέρεται πως είχε κίνητρο την εκδίκηση.

 

Τα στοιχεία της γυναίκας δόθηκαν στη δημοσιότητα και σύμφωνα με το BBC είναι ηλικίας 50 ετών και ονομάζεται My Ut Trinh.

 

Η 50χρονη συνελήφθη την Κυριακή μετά από μια μακρά και περίπλοκη αστυνομική έρευνα που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο.

 

Η Trinh εργάζονταν σε ένα αγρόκτημα φράουλας βόρεια του Μπρισμπέιν, σύμφωνα με την αστυνομία Queensland και είχε πρόσβαση στα φρούτα τα οποία γέμιζε με βελόνες πριν διοχετευτούν στην αγορά.

 

Η μέγιστη διάρκεια φυλάκισης που αντιμετωπίζει είναι τα 15 χρόνια.

 

Δεν είναι ακόμη σαφές πόσες από αυτές είχαν τοποθετηθεί από το χέρι της Trinh καθώς πιστεύεται πως το αρχικό σαμποτάζ προκάλεσε και άλλα περιστατικά αντιγραφής ή φάρσες.

 

Το DNA της Trinh βρέθηκε σε φράουλες στην πολιτεία της Βικτώριας και μετά ήταν θέμα χρόνου να εντοπιστεί ενώ η δικαστής σημειώνει πως μένει να αποσαφηνιστεί γιατί η γυναίκα προέβη σε αυτή την πράξη ως αντίποινα και ποιος ήταν ο στόχος της.

 

Η 50χρονη θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον δικαστή και θα της απαγγελθούν κατηγορίες.

 

 

 

Το άνευ προηγουμένου σαμποτάζ εξαπλώθηκε σε κάθε αυστραλιανό κράτος και αργότερα στη Νέα Ζηλανδία, προκαλώντας δημόσιο συναγερμό με 186 αναφορές για φράουλες που βρέθηκαν να έχουν κρυμμένες βελόνες.

 

Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση αυτή είχε αναγκάσει τα σουπερμάρκετ να αποσύρουν τις φράουλες από τα ράφια τους και τους καλλιεργητές να καταστρέψουν μεγάλα αποθέματα παραγωγής που δεν είχαν πουλήσει.

 

Επίσης μετά την υπόθεση αυτή οι αρχές σκλήρυναν την νομοθεσία αυξάνοντας σε 15 χρόνια την ποινή κάθειρξης που μπορεί να επιβληθεί σε κάποιον που κρίνεται ένοχος για δηλητηρίαση τροφίμων.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr