Η μνηστή του Τζαμάλ Κασόγκι αποχαιρετά τον αγαπημένο της στο Twitter

Η μνηστή του Τζαμάλ Κασόγκι αποχαιρετά τον αγαπημένο της στο Twitter Facebook Twitter
0

Η μνηστή του Τζαμάλ Κασόγκι αποχαιρέτησε τον δημοσιογράφο με μία συγκινητική ανάρτησή της στο Twitter. 

H Χατισέ Τσενγκίζ ανάρτησε ένα βίντεο 31 δευτερολέπτων με τον Κασόγκι, στον προσωπικό της λογαριασμό, σχολιάζοντας: «Έκλεψαν τη φυσική σου παρουσία από τον κόσμο. Όμως το όμορφο γέλιο σου θα μείνει για πάντα στην ψυχή μου, αγαπημένε μου».

Η Τσενγκίζ πρόσθεσε στο βίντεο τα χάσταγκ «Τζαμάλ Κασόγκι» και «Δικαιοσύνη για τον Τζαμάλ».

Στο υλικό από παλιότερη συνέντευξη του Κασόγκι, ο δημοσιογράφος μιλά στον φακό όταν μια γάτα πηδάει στα γόνατά του και εκείνος ξεσπά σε γέλια.

Λίγο αργότερα, η μνηστή του έγραψε: «Η καρδιά υπάρχει για να θρηνεί και τα μάτια για να κλαίνε και εμείς είμαστε χωριστά, αγαπημένε μου Τζαμάλ».

Μετά από εβδομάδες διαψεύσεων, η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε, τα ξημερώματα του Σαββάτου, πως ο Κασόγκι πέθανε στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης, αποδίδοντας τον θάνατο σε «καβγά με γροθιές» που βγήκε εκτός ελέγχου. 

Τούρκοι αξιωματούχοι εκτιμούν ωστόσο ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε από ομάδα εκτελεστών που ταξίδεψε ειδικά για τον σκοπό αυτό στην Κωνσταντινούπολη από το Ριάντ, ενώ η διεθνής κοινότητα ασκεί πιέσεις στην Σαουδική Αραβία να δώσει επαρκής εξηγήσεις. 

Σε άρθρο τους, οι Times γράφουν πως μία ομάδα ατόμων από το Ριάντ είχε ξεκινήσει εκστρατεία παρενόχλησης των επικριτών του βασιλείου από το 2010.

Σύμφωνα με Αμερικανούς και Σαουδάραβες αξιωματούχους που επικαλείται η εφημερίδα, εγκέφαλος της επιχείρησης ήταν ο Σαούντ αλ Καχτάνι, σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Με πληροφορίες από Times

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ