Η αστυνομία του Μεξικού συνέλαβε ένα ζεύγαρι, που κατηγορείται ότι σκότωσε τουλάχιστον δέκα γυναίκες καθώς και ότι «πούλησε» το μωρό της μίας.

 

Οι αρχές παρακολουθούσαν τις κινήσεις του ζευγαριού και τους συνέλαβαν στα περίχωρα της Πόλης του Μεξικού, ενώ έβγαιναν από ένα σπίτι με ένα καροτσάκι, την Πέμπτη.

 

Μέσα στο καρότσι βρήκαν κομμένα ανθρώπινα μέλη, τα οποία το ζεύγαρι σκόπευε να πετάξει σε κοντινό οικόπεδο.

 

Οι αστυνομικοί πήγαν στο συγκεκριμένο οικόπεδο, όπου βρήκαν και άλλα ανθρώπινα μέλη, τα οποία όμως ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και θα χρειαστούν ειδικές αναλύσεις για να ταυτοποιηθεί το θύμα.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι ομολόγησε πως είχε πετάξει και άλλες σορούς με αντίστοιχο τρόπο, ενώ έρευνες πραγματοποιούνται σε δύο άλλες τοποθεσίες.

 

Το ζευγάρι φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε τουλάχιστον 10 γυναίκες.

 

Επίσης, φέρεται να παραδέχθηκε ότι πούλησε το μόλις δύο μηνών βρέφος, μίας εκ των νεκρών γυναικών, σε ένα άλλο ζευγάρι. Το μωρό εντοπίστηκε από την αστυνομία και το δεύτερο ζευγάρι τέθηκε υπό κράτηση.

 

Οι αρχές εντόπισαν τους κατά συρροή δολοφόνους, αφότου διαπίστωσαν ότι γνώριζαν τρεις γυναίκες που είχαν εξαφανιστεί τους τελευταίους πέντε μήνες στο προάστιο Ecatepec, βόρεια της Πόλης του Μεξικού.

 

Στην ευρύτερη περιοχή έχει καταγραφεί ένα κύμα δολοφονιών γυναικών τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, αν και δεν είναι σαφές πόσο εκτεταμένο είναι το trafficking παιδιών στη χώρα, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Μεξικό υπολογίζει ότι κάθε μέρα εξαφανίζονται κατά μέσο όρο τέσσερις ανήλικοι.

 

Με πληροφορίες από Guardian