Πατέρας κατηγορεί το Pret a Manger για τον θάνατο της 15χρονης κόρης του λόγω ενός σάντουιτς

Πατέρας κατηγορεί το Pret a Manger για τον θάνατο της 15χρονης κόρης του λόγω ενός σάντουιτς Facebook Twitter
Η 15χρονη Νατάσα Έντναν-Λέιπερουζ.
2

Η 15χρονη Νατάσα Έντναν-Λέιπερουζ, η οποία έπασχε από οξεία τροφική αλλεργία, πέθανε αφού κατανάλωσε μια μπαγκέτα που είχε αγοράσει από το Pret a Manger και τώρα ο πατέρας της κατηγορεί την εταιρία για τον θάνατό της, επειδή δεν ανέφερε στις συσκευασίες των προϊόντων της τα αλλεργιογόνα που τυχόν να περιείχαν.

Η 15χρονη ταξίδευε με τον πατέρα της και μια φίλη της από το Λονδίνο για τη Νίκαια όταν κατέρρευσε στη διάρκεια της πτήσης με την British Airways στις 17 Ιουλίου του 2016.

Δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες εν πτήσει και στο αεροδρόμιο και μεταφέρθηκε σε γαλλικό νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση αλλά την ίδια μέρα της αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη καθώς δεν υπήρχαν ελπίδες ανάνηψης.

Ο πατέρας κατέθεσε την Δευτέρα ενώπιον ειδικού δικαστηρίου του Λονδίνου ότι λίγο πριν από την επιβίβαση στο αεροπλάνο και αφού η κόρη του διάβασε προσεκτικά την ετικέτα του σάντουιτς και έπειτα ζήτησε και από τον πατέρα της να το ελέγξει ο ίδιος, η 15χρονη έφαγε μια μπαγκέτα με αγκινάρα, ελιές και ταπενάντ που αγόρασε από ένα Pret a Manger στον Τερματικό 5 του αεροδρομίου του Χίθροου.

Όπως κατέθεσε ο ίδιος, η κόρη του εμφάνισε κνησμό τρία λεπτά μετά την κατανάλωση του σάντουιτς, πήρε ένα φάρμακο για τις αλλεργίες αλλά όταν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο επανήλθε το σύμπτωμα και έτσι πήρε και πάλι φάρμακο.

Αργότερα εμφάνισε εξανθήματα στο σώμα της και στη συνέχεια δύσπνοια, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Έχασε τις αισθήσεις της και άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

We have so much ❤️ for the Chicken Caesar & Bacon Baguette… comment with your Pret favourite below! ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pret (@pretamangeruk) στις


Το σάντουιτς περιείχε σπόρους σουσαμιού, αλλά αυτό δεν αναγραφόταν ως αλλεργιογόνο στη λίστα με τα συστατικά. Εκπρόσωπος της εταιρείας κατέθεσε ότι δεν είναι η πολιτική της να αναγράφει τα συστατικά στις συσκευασίες, αλλά μόνο στα ψυγεία όπου φυλάσσονται τα προϊόντα και σε κάθε ταμείο.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του θύματος υποστήριξε ότι έπειτα από αυτοψία στο κατάστημα δεν υπήρχε προειδοποιητική ετικέτα στα σημεία εκείνα.

Ταυτόχρονα, στις ΗΠΑ έχουν κατατεθεί δύο αγωγές κατά της ίδιας αλυσίδας καταστημάτων σάντουιτς με έδρα τη Βρετανία κατηγορώντας την ότι χαρακτήριζε ψωμιά της «φυσικά», ενώ αυτά περιείχαν την πιθανόν καρκινογόνα ουσία γλυφοσάτη (ένα ευρέος φάσματος ζιζανιοκτόνο).

Η ουσία αυτή βρέθηκε σε μπισκότα βρώμης με σταφίδες της εταιρείας, σε σάντουιτς με ρόκα και σε άλλα προϊόντα στα οποία η εταιρεία χρησιμοποιεί έναν συγκεκριμένο τύπο ψωμιού.

Το 2013, μια υπάλληλος της Wall Street Journal στη Νέα Υόρκη είχε βρει μέσα στη σαλάτα με τόνο της ίδιας εταιρείας, που είχε παραγγείλει, έναν βάτραχο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Our baguettes are baked in shop, every day. Can’t get more fresh than that.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pret A Manger USA (@pretusa) στις


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Όταν όλοι τρώμε συσκευασμένα σάντουιτς, σαλάτες κ.ά. καλό είναι να κοιτάμε τη συσκευασία για τις λεπτομέρειες του φαγητού. Μόδα του πολιτισμού μας κι αυτό, που κάποιοι την πληρώνουν με τη ζωή τους.