Εκτίναξη στις πωλήσεις της Nike μετά τη διαφήμιση με τον Colin Kaepernick

Εκτίναξη στις πωλήσεις της Nike μετά τη διαφήμιση με τον Colin Kaepernick Facebook Twitter
0

Οι πωλήσεις της Nike αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά το νέο διαφημιστικό σποτ της εταιρείας με πρωταγωνιστή τον Αφροαμερικανό αθλητή Colin Kaepernick.

Το 2016, ο αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου και κεντρικό πρόσωπο της νέας καμπάνιας, είχε προβεί σε μια ιδιαίτερη μορφή διαμαρτυρίας εναντίον των αδικιών που υφίστανται οι Αφροαμερικάνοι στις ΗΠΑ, γονατίζοντας κατά τη διάρκεια της του αμερικανικού εθνικού ύμνου πριν από την έναρξη των αγώνων.

Στους επόμενους μήνες, δεκάδες συναθλητές του συνέχισαν το παράδειγμά του, προκαλώντας έντονες και αντικρουόμενες αντιδράσεις στις ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών ψηφιακού εμπορίου, Edison Trends, οι πωλήσεις της Nike αυξήθηκαν κατά 31% από την Κυριακή έως την Τρίτη, επισκιάζοντας την περσινή αντίστοιχη αύξηση κατά 17%, κατά τη διάρκεια της αργίας της Labor Day.

Η πρώτη εκδοχή της διαφορετικής διαφήμισης της Nike μεταδόθηκε τη Δευτέρα με τον αθλητή να στέλνει το μήνυμα: «Αν οι άνθρωποι λένε ότι τα όνειρά σου είναι τρελά. Αν γελάνε με όσα νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις. Αυτό είναι καλό. Μείνε έτσι. Γιατί αυτό που δεν καταλαβαίνουν όσοι δεν πιστεύουν είναι πως το να αποκαλούν τα όνειρά σου τρελά δεν είναι προσβολή. Είναι κομπλιμέντο. Μην προσπαθείς να είσαι ο ταχύτερος δρομέας στο σχολείο σου. Ή ο ταχύτερος στον κόσμο. (...) Πίστεψε σε κάτι. Ακόμα και αν σημαίνει να θυσιάσεις τα πάντα. Απλά κάν'το».

Ο Kaepernick, δεν βρήκε φέτος ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

«Δεν θα σταθώ προσοχή για να δείξω υπερηφάνεια για μια σημαία ή μια χώρα που καταπιέζει τους μαύρους και τους έγχρωμους. Για μένα αυτό είναι μεγαλύτερο από το ποδόσφαιρο και θα ήταν εγωιστικό εκ μέρους μου να κάνω τα στραβά μάτια. Υπάρχουν πτώματα στους δρόμους και υπάρχει κόσμος που δολοφονεί και δεν τιμωρείται», είχε δηλώσει ο 31χρονος όταν ξεκίνησε τη διαμαρτυρία του, πριν δύο χρόνια. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προτρέψει ανοιχτά τους ιδιοκτήτες των ομάδων του πρωταθλήματος να απολύσουν «κάθε παίκτη που προβαίνει στη διαμαρτυρία».

Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου στις ομάδες των οποίων οι παίκτες τους γονατίζουν, επιτρέποντας ωστόσο σε κάθε αθλητή θέλει να διαμαρτυρηθεί να το κάνει στα αποδυτήρια.

«Νομίζω ότι είναι ένα φρικτό μήνυμα που στέλνει (σ.σ η Nike) καθώς και ο σκοπός της - ίσως υπάρχει λόγος που το κάνουν αυτό (...) Δεν θα έπρεπε να το στέλνουν αυτό το μήνυμα», σχολίασε ο Τραμπ, μιλώντας στον Daily Caller. 

«Προσωπικά είμαι στην αντίθετη πλευρά», πρόσθεσε ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. 

 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM