Μπαράζ παραιτήσεων στην Βουλγαρία: Αποχώρησαν τρεις υπουργοί μετά από πολύνεκρο τροχαίο

Μπαράζ παραιτήσεων στην Βουλγαρία: Αποχώρησαν τρεις υπουργοί μετά από πολύνεκρο τροχαίο Facebook Twitter
3

Τρεις Βούλγαροι υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών, παραιτήθηκαν σήμερα, μια εβδομάδα μετά ένα σοβαρό οδικό δυστύχημα που είχε αποτέλεσμα 17 θανάτους και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και κατηγορίες για διαφθορά.

Οι υπουργοί Μεταφορών Ιβάιλο Μόσκοφσκι, Περιφερειακής Ανάπτυξης Νικολάι Νάνκοφ και Εσωτερικών Βαλεντίν Ράντεφ ανακοίνωσαν ότι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, όπως τους είχε ζητήσει ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

«Προφανώς δεν καταφέραμε να οργανώσουμε τα πράγματα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτραπεί αυτή η τραγωδία», δήλωσε ο Ράντεφ.

Το απόγευμα του Σαββάτου, υπό καταρρακτώδη βροχή, ένα λεωφορείο το οποίο μετέφερε Βούλγαρους τουρίστες έπειτα από επίσκεψη σε μοναστήρι σε μια ορεινή περιοχή βόρεια της Σόφιας βγήκε από τον δρόμο και ανατράπηκε στην κοίτη ενός ποταμού.

Δεκαεπτά επιβάτες σκοτώθηκαν και 21 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, τέσσερις από τους οποίους παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση.

Μπαράζ παραιτήσεων στην Βουλγαρία: Αποχώρησαν τρεις υπουργοί μετά από πολύνεκρο τροχαίο Facebook Twitter

Ειδικοί διαπίστωσαν πως το οδόστρωμα, κοντά στην πόλη Σβόγκε, ήταν ολισθηρό στη στροφή όπου συνέβη το δυστύχημα.

Είχε ανακαινιστεί πρόσφατα με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, όμως ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης είχε επισημάνει την κακή ποιότητα της ασφάλτου που χρησιμοποιήθηκε, καθώς είχε μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβεστόλιθο προκειμένου να μειωθεί το κόστος.

Κάτοικοι της περιοχής που διαδηλώνουν εδώ και μια εβδομάδα στον τόπο του δυστυχήματος δηλώνουν πως είχαν ενημερώσει για το πρόβλημα την τροχαία, η οποία δεν αντέδρασε.

«Η τραγωδία ανέδειξε τον ελαττωματικό χαρακτήρα του συστήματος δημόσιων προμηθειών, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα, όπου η ατιμωρησία είναι παντού», εκτίμησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ.

«Η διαφθορά σκοτώνει», κατηγόρησε την κυβέρνηση η επικεφαλής της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης Κορνέλια Νίμοβα.

Εισαγγελείς ερευνούν το δυστύχημα για το οποίο έχουν απαγγελθεί ήδη κατηγορίες σε βάρος του οδηγού του λεωφορείου.

Το δυστύχημα πλήττει την αξιοπιστία του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος προβάλλει τακτικά τις προσπάθειες της κυβέρνησής του στον τομέα της βελτίωσης των υποβαθμισμένων οδικών υποδομών σε αυτή την πιο φτωχή χώρα της ΕΕ.

Στη Βουλγαρία, μια χώρα επτά εκατομμυρίων κατοίκων, το 2017 καταγράφηκαν 96 θάνατοι σε τροχαία ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, σύμφωνα με τη Eurostat. Είναι ο μεγαλύτερος απολογισμός μεταξύ των χωρών της ΕΕ μετά τη Ρουμανία και είναι διπλάσιος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΚΕΡ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Διεθνή / Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Ο Μοχάμαντ Μπακέρ Σαάντ Νταούντ Αλ-Σαάντι, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για σχέδια εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Σουλεϊμανί σκοτώνοντας την Ιβάνκα Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα την προστατεύσει
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Γατακια Βουλγαροι... Εδω στην κοιτιδα της Δημοκρατιας και του Πολιτισμου λες ενα απλο "αναλαμβανω την πολιτικη ευθυνη" και ξεμπερδεψες.Περα απο την πλακα βεβαια ειναι τραγικο που μεγαλα εργα συγχρηματοδοτουμενα απο την ΕΕ δεν λαμβανουν της μεριμνας και των ελεγχων που πρεπει. Απο πλευρας ΕΕ δεν υπαρχει καποιος υπολογος; Ακομα και τωρα ετσι δινουν λεφτα χωρις ελεγχο που πανε; Απο πλευρας την χωρας βεβαια οι υπουργοι εκαναν το ελαχιστο που επρεπε, μακαρι να διευρευνηθει η υποθεση οπως πρεπει και οι υπευθυνοι να οδηγηθουν στην φυλακη...
"Τρεις Βούλγαροι υπουργοί, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών, παραιτήθηκαν σήμερα, μια εβδομάδα μετά ένα σοβαρό οδικό δυστύχημα που είχε αποτέλεσμα 17 θανάτους" Την ιδια στιγμή σε γειτονική χώρα λιγο ποιο νότια με 100+ νεκρούς απο 2 τραγωδίες όχι μόνο δεν τους καίγεται καρφί αλλά ρίχνουν και την ευθύνη στα θύματα... , διαφορά επιπέδων.