O 9χρονος Jamel αποκάλυψε στους συμμαθητές του πως είναι ομοφυλόφιλος. Τέσσερις μέρες μετά αυτοκτόνησε

O 9χρονος Jamel αποκάλυψε στους συμμαθητές του πως είναι ομοφυλόφιλος. Τέσσερις μέρες μετά αυτοκτόνησε Facebook Twitter
10

Ο εννιάχρονος Jamel Myles από το Ντένβερ, αυτοκτόνησε επειδή δεχόταν bullying στο σχολείο, με τους συμμαθητές του να τον χλευάζουν επειδή ήταν ομοφυλόφιλος, δήλωσε η μητέρα του.

Η Leia Pierce, η μητέρα του, δήλωσε πρόσφατα στο Fox ότι βρήκε νεκρό το γιο της στο σπίτι τους την Πέμπτη 23 Αυγούστου, μόλις τέσσερις ημέρες αφότου ξεκίνησε το σχολείο.

Η μητέρα αφηγείται πώς ο μικρός έκανε coming out κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πόσο φοβισμένος έδειχνε όταν της είπε. «Νόμιζα ότι έπαιζε. Ήμασταν στο αυτοκίνητο και κοίταξα πίσω και έδειχνε τόσο φοβισμένος. Μετά του είπα να μην φοβάται και πως τον αγαπώ».

Η μητέρα ανέφερε επίσης ότι ο γιος της ήθελε να αρχίσει να φορά λιγότερο αντρικά ρούχα και πως της είχε πει ότι προτιμούσε πιο κοριτσίστικες επιλογές.

Ο εννιάχρονος ήταν πρόθυμος να πει στους νέους συμμαθητές του τι ακριβώς ένιωθε επειδή ένιωθε περήφανος για το ποιος ήταν, αλλά αυτό είχε τραγικές συνέπειες, πιστεύει η μητέρα του. Τέσσερις μέρες αφότου το έκανε, έβαλε τέλος στη ζωή του.

«Ο γιος μου είπε στην μεγαλύτερη κόρη μου πως τα παιδιά στο σχολείο του είπαν να αυτοκτονήσει», καταγγέλλει η μητέρα του Jamel.

Η αστυνομία του Ντένβερ ερευνά το θάνατο ως αυτοκτονία. Απαντώντας στο περιστατικό, τα Δημόσια Σχολεία του Ντένβερ έστειλαν επιστολή στις οικογένειες των μαθητών, επιβεβαιώνοντας την πως έχουν αυξήσει τη βοήθεια κοινωνικών λειτουργών και μιας ομάδας κρίσης.

Η Pierce ζητά έντονα να τεθεί ανοιχτά το θέμα του εκφοβισμού ώστε ο θάνατος του γιου της να είναι ο τελευταίος.

Τα δεδομένα ερευνών δείχνουν ότι η σωματική εμφάνιση, η εθνικότητα, η αναπηρία και ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι οι κυριότερες αιτίες bullying στα σχολειά. 

Διεθνή
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Καταλαβαίνεις πού έγκειται το πρόβλημα όταν οι περισσότεροι σχολιαστές τονίζουν ότι ανησυχία αποτελεί η αποκάλυψη ενός παιδιού πως είναι γκέι. Η κοινωνία μας προφανώς θεωρεί περισσότερο φυσιολογικό το bullying παρά την ομοφυλοφιλία. Εύγε.
Τραγική απογοήτευση τα σχόλια. Άγνοια και σαφής προκατάληψη, όσο κι αν λένε "Εγώ δεν έχω πρόβλημα, αλλά...". Συνειδητοποίησα ότι είμαι γκέι όταν ήμουν 7 με 8 ετών, το 1978, αφού πέρασα μία ολόκληρη χρονιά ερωτευμένος με έναν συμμαθητή μου. Ούτε τις λέξεις δεν ήξερα για να το περιγράψω, ούτε είχα ιδέα για κινήματα ή κάμινγκ άουτ. Ούτε τηλεόραση είχαμε, ούτε ήταν γνωστές οι διεκδικήσεις και οι ορολογίες τότε. Ήμουν ένα κλασικό χριστιανόπουλο με γονείς δασκάλους. Πρώτη μου αυτόματη παιδική επιθυμία ήταν να μιλήσω για τα συναισθήματά μου. Αλλά όταν πήγα από συναίσθημα να το φτιάξω σε λέξεις, συνειδητοποίησα πόσο τραγικά αποτελέσματα θα είχε αυτό για την ζωή μου. Ήταν κάτι που όχι μόνο δεν προβλεπόταν, αλλά θα με έβγαζε εκτός, θα με θεωρούσαν τέρας. Κανείς δεν θα με ήθελε για φίλο, οι γονείς μου θα με μισούσαν. Αν και δεν μου είχε μιλήσει κανείς για αυτό το θέμα, ήταν στο μυαλό μου σχηματισμένη ξεκάθαρα η αντίδραση που θα δεχόμουν. Αυτό το βίωσα σαν μια ακραία μορφή αδικίας. Το πιο σημαντικό και δυνατό πράγμα που είχα νιώσει, ήταν αυτό για το οποίο θα με καταδίωκαν. Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο βαρύ ήταν αυτό για τις παιδικές μου πλάτες. Τερματίστηκε αυτόματα η περίοδος της παιδικής ανεμελιάς και ζούσα διαρκή εφιάλτη. Μην το μάθει κανείς, μην φανεί, μην εκφράσω κάτι. Όσο συνειδητοποιούσα το μέγεθος του μίσους της κοινωνίας τόσο αισθανόμουν ότι δεν έχει κανένα νόημα η ζωή μου. Ζούσα σαν ένας κρυφός πρόσφυγας στην ίδια μου τη ζωή και ήμουν ακόμα παιδί. Σύντομα άρχισα να κάνω τις πρώτες σκέψεις αυτοκτονίας. Το χειρότερο, που συνειδητοποίησα ως ενήλικας, μετά από χρόνια συμβουλευτικής, ήταν ότι όλο αυτό οδήγησε σε ασυνείδητη αλλά απόλυτη απώλεια της εμπιστοσύνης προς τους γονείς μου, γιατί έβλεπα ότι ήταν εντελώς αδύναμοι να με βοηθήσουν σε κάτι τόσο σοβαρό. Λοιπόν, για να τα ξεκαθαρίσουμε:1. Ναι, τα παιδιά μπορεί να έχουν σκέψεις αυτοκτονίας. Στα ερευνητικά δεδομένα μάλιστα καταγράφονται αυτοκτονίες από παιδιά 5 ετών. Σπάνιο, αλλά ισχύει, ψάξτε το. Η άρνηση είναι συνυπευθυνότητα. 2. Το κάμινγκ άουτ ΔΕΝ εφευρέθηκε όταν δημιουργήθηκε η λέξη. Είναι κοινή αυτόματη ανθρώπινη ανάγκη να μιλάς για τα σοβαρά ζητήματα της ζωής σου στα άτομα που αγαπάς. Η άρνηση είναι συνυπευθυνότητα.3. Το πρόβλημα είναι η κοινωνική ομοφοβία, όχι οι οργανώσεις που παλεύουν κατά της ομοφοβίας. Αδιανόητο και μόνο να ισχυρίζεται κανείς κάτι τέτοιο. 4. Η άγνοια και η μη ορατότητα σε ένα κοινωνικό θέμα ΔΕΝ σημαίνει ανυπαρξία προβλήματος. Σημαίνει σιωπηλά θύματα. Μόλις πριν ενάμιση μήνα αυτοκτόνησε ένα δεκαπεντάχρονο παιδί για σχετικό λόγο στην Αθήνα, και το αποσιωπήσαμε πλήρως. Με διάφορες δικαιολογίες, βεβαίως... Με την ίδια και περισσότερη άνεση βρίσκουμε τώρα δικαιολογίες. Την μια η ηλικία, την άλλη η ιδιοσυγκρασία, την άλλη η οικογένεια... Γιατί είναι άσχημο να νιώθουμε ότι ένα αντικειμενικό πρόβλημα μας ξεπερνά...
Μα πες τα αγαπητέ... Όσοι είμαστε στρέιτ δηλαδή περιμέναμε να μπούμε στο Λύκειο για να το συνειδητοποιήσουμε; Έχω τόσες φορές ακούσει να ρωτούν αγοράκια "σ'αρέσει κανένα κοριτσάκι στο νηπιαγωγείο", "έχεις φιλεναδίτσες" κλπ. Κι εγώ θυμάμαι 5 χρονών να καλοκοιτάζω συμμαθητή μου στο νήπιο. Αν δηλαδή καλοκοίταζα συμμαθήτρια θα έπρεπε να περιμένω καμιά δεκαετία προτού βεβαιωθώ ότι ορθώς αντελήφθην τις ίδιες μου τις αντιδράσεις; Δεν είναι φιλοσοφία να καταλάβεις ότι κάποιος σου αρέσει, ότι κάτι σε τραβάει.
Η κορη ενος φιλου μου, 6 χρονων τοτε, ανακοινωσε μια μερα περηφανη: Μπαμπα ειμαι λεσβια! Γελασαμε. Το ειπε και στο σχολειο και αγνοηθηκε, ηταν σα να ελεγε ειμαι Ολυμπιακος! Με τοκ καιρο ξεχασε οτι ηταν λεσβια και βρηκε αγορια.Το προβλημα δεν ειναι αν το παιδι ηταν η οχι ομοφιλοφυλο αλλα πως το ηξερε, πως οι αλλοι αντεδρασαν και πως σκεφτηκε κι εφτασε στην αυτοκτονια. Ειναι τραγικο και εξ ισου τρελο!
9χρονο εκανε coming out.....αυτο σε μια προταση δε θα επρεπε να υφισταται, και θα το φωναζω οτι ειναι αφυσικο και προιον μιας κουλτουρας που δεν στεκει, και δε πα να με σταυρωσουν και να μου βαλουν φωτια στη μεση της πλατειας..ναι στην LGBT κοινοτητα, ΟΧΙ σε ΠΑΙΔΙΑ να τα ποτιζουν με αυτα τα μυαλα, παιδι που παιζει να μη ξερει ακομα σε τι χρησιμευει το πουλι του....τι ακριβως περιμενανε απο τα αλλα παιδια? προφανως και το bullying ειναι τελειως κατακριτεο, αλλα κραξιμο ετρωγα και εγω σα παιδι απο συνομηλικους οταν ελεγα τα δικα μου...και τελος, αυτοκτονια 9χρονου...πραγματικα αφωνος...παλι 2 λεξεις που δε θα επρεπε να ειναι στην ιδια προταση...τρομαχτικοτατο...
Καταρχάς είναι ιδιαίτερα λυπηρό γεγονός ο θάνατος ενός ανθρώπου, ιδίως δε ενός 9χρονου παιδιού. Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω μαζί σου. Υποστηρίζω κι εγώ την απόλυτη ελευθερία του ανθρώπου να αυτοπροσδιορίζεται και δίνω τις μικρές, καθημερινές μάχες που μου αναλογούν για να υπερασπιστώ αυτήν την τόσο αυτονόητη για μένα αλήθεια. Αλλά αυτό απέχει πάρα πολύ από το να αποδεχτώ ότι μιλάμε σοβαρά όταν λέμε ότι ένα 9χρονο παιδί έκανε coming out. Έλεος. Όσοι πιστεύουν ότι μιλάνε εκ μέρους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και είναι μπροστάρηδες των δράσεών τους είναι ανάγκη ίσως να αναθεωρήσουν την ατζέντα τους. Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους είναι αυτονόητη και βρίσκουν συμμάχους μεταξύ των προοδευτικών μυαλών, αλλά νομίζω ότι το πράγμα έχει ξεφεύγει. Τα αποτελέσματα (θα) είναι τα ακριβώς αντίθετα από τα επιθυμητά.Προσωπική άποψη: Νομίζω ότι η είδηση δεν έχει μεταφερθεί με ακρίβεια. Είτε οι γονείς κρύβουν κάτι, είτε η δημοσιογραφική πηγή από την περιοχή του συμβάντος έχει δώσει εξ αρχής άλλη διάσταση στον θάνατο του παιδιού από την πραγματική.
Αν η σεξουαλικη εκφραση και προτιμηση ειναι κοινωνικη κατασκευη - γιατι το βιολογικο φυλο δεν ειναι - οι συμβάσεις που το συνοδευουν κ τα στερεοτυπα προφανώς μπορει να ειναι - της αυτοκτονιας αυτού τοτ παιδιού εχει προηγηθει ο βιασμος της παιδικοτητας του απο μια ηλικια που ψοφα για ταμπελες στην πραγματικοτητα. 9 χρονων κ κομινγκ αουτ - αυτο ειναι βιασμος της παιδικης ηλικίας
Τί ακριβώς ποτίζουν αυτά τα μυαλά; Έχεις συνδέσει, όπως όλοι οι άσχετοι, την ομοφυλοφιλία με το σεξ. Πολλά παιδάκια αισθάνονται έλξη για άλλα παιδάκια χωρίς σεξ. Αν είχε αγκαλιάσει και φιλήσει τη Μαιρούλα, τώρα θα γελάγαμε χαριτωμένα. Όντως δύσκολο θέμα σ αυτές τις ηλικίες, αλλά είναι υπάρχον και βαθύ. Απλώς το κρύβαμε κατω απ το χαλί. Δεν έγινε τώρα "μόδα"..,
Συμγωνώ απολύτως, Τιξέρει ενα 9χρονο απο σεξουαλικό προσανατολισμό ? Ακόμα δεν εχει "πήξει"το μυαλό του βρε παιδιά. Τι παραλογισμοί είναι αυτοι? Τελείως αφύσικο και παράλογο το όλο θέμα.Είπαμε ναι στην LGBT κοινοτητα αλλά οχι και έτσι, αυτό ξεπερνά τα όρια.