Εκατοντάδες ομοφυλόφιλοι υποβάλλονται σε «θεραπεία αναμόρφωσης» στην Γκάνα

Εκατοντάδες ομοφυλόφιλοι υποβάλλονται σε «θεραπεία αναμόρφωσης» στην Γκάνα Facebook Twitter
Διαμαρτυρία γκέι ανδρών από την Γκάνα, που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά
4

Περίπου 400 άνθρωποι πρόκειται να λάβουν μέρος σε «πρόγραμμα θεραπείας της ομοφυλοφιλίας» στην Γκάνα.

Οι εμπλεκόμενοι, που φέρονται να έχουν δηλώσει συμμετοχή εθελοντικά, θα λάβουν «συμβουλευτική» ώστε να «αναμορφωθούν» σε αντι-ομοφυλοφιλικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην αφρικανική χώρα, με θέμα «Εξερευνώντας τους μύθους γύρω από τα LGBT δικαιώματα».

Ο Εθνικός Συνασπισμός για τα «Φυσιολογικά» Ανθρώπινα Σεξουαλικά Δικαιώματα και τις Οικογενειακές Αξίες (NCPHSRFV) που διοργανώνει το συνέδριο θεωρεί ότι η ομιλία για τα LGBT+ δικαιώματα που έδωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στους ηγέτες των κρατών της Κοινοπολιτείας των Εθνών (σ.σ. της ένωσης των ανεξάρτητων κρατών, πρώην βρετανικών αποικιών, που αναγνωρίζουν ως γλώσσα εργασίας τα αγγλικά και στην οποία ανήκει και η Γκάνα) είναι μέρος οργανωμένου σχεδίου των Δυτικών για να μειωθεί ο πληθυσμός της αφρικανικής ηπείρου.

Ο Εθνικός Συνασπισμός για τα «Φυσιολογικά» Ανθρώπινα Σεξουαλικά Δικαιώματα και τις Οικογενειακές Αξίες (NCPHSRFV) που διοργανώνει το συνέδριο θεωρεί ότι η ομιλία για τα LGBT+ δικαιώματα που έδωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στους ηγέτες των κρατών της Κοινοπολιτείας των Εθνών είναι μέρος οργανωμένου σχεδίου των Δυτικών για να μειωθεί ο πληθυσμός της αφρικανικής ηπείρου.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Moses Foh-Amoaning δήλωσε ότι «400 άντρες και γυναίκες "παραδόθηκαν" εθελοντικά και συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπου λαμβάνουν σεξουαλική συμβουλευτική, σύμφωνα με το χριστιανικό Ευαγγέλιο».

Η διοργάνωση θα λάβει χώρα σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία της χώρας.

Ο Foh-Amoaning έχει ανακοινώσει και σχέδιο δημιουργίας μιας «μονάδας ολιστικής σεξουαλικής θεραπείας» στο νοσοκομείο Korle Bu της πρωτεύουσας Άκρα, όπου θα επιχειρείται επίσης η «θεραπεία» των ομοφυλόφιλων ως προς τη σεξουαλικότητά τους, σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα Daily Graphic. Εκεί, θρησκευτικοί ηγέτες και «ειδικοί στην παραδοσιακή ιατρική» θα τους θεραπεύουν, μαζί με το ιατρικό προσωπικό. 

Παράλληλα, αποκάλυψε την πρόθεσή του να συμπεριλάβει στον νόμο που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία –με μέγιστη ποινή φυλάκισης τριών ετών–, αυτού του είδους τη «θεραπεία αναμόρφωσης» ως υποχρεωτική, ενώ ένα νομοσχέδιο γνωστό με το όνομα «Ποιος είναι με το μέρος του Κυρίου;» θα προταθεί στο κοινοβούλιο ώστε να ψηφιστεί για ένταξη στον ισχύοντα νόμο.

«Θα κάνουμε την ποινή να έχει σωφρονιστικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα» δήλωσε σχετικά.

Εκατοντάδες ομοφυλόφιλοι υποβάλλονται σε «θεραπεία αναμόρφωσης» στην Γκάνα Facebook Twitter
Ο επικεφαλής της οργάνωσης Moses Foh-Amoaning έχει ανακοινώσει και σχέδιο δημιουργίας μιας «μονάδας ολιστικής σεξουαλικής θεραπείας» στο νοσοκομείο Korle Bu της πρωτεύουσας Άκρα.

Ο επικεφαλής του NCPHSRFV έχει μακρά προϊστορία σε αντι-ομοφυλοφιλική προπαγάνδα, καθώς μέχρι πρότινος επέμενε ότι οι γκέι δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα και ότι ο LGBT+ ακτιβισμός είναι ένα νέο είδος αποικιοκρατίας. Έχει επίσης δηλώσει ότι «ο πρωκτός δεν προορίζεται για σεξ» και αναφέρθηκε σχετικά στην κλειτοριδεκτομή.

Η ομάδα του μάχεται εναντίον κάθε πολιτικού κινήματος που υποστηρίζει τη νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη χώρα.

Το 2015, δήλωσε ότι οι εκκλησίες θα καταλήξουν να «κυριαρχούνται από ομοφυλόφιλους», αν ο κλήρος δεν πρωτοστατήσει σε μια «εκτεταμένη σταυροφορία» κατά της ομοφυλοφιλίας, προσθέτοντας πως μια αδρανής στάση τους θα είχε αποτέλεσμα «οι οίκοι του Θεού να καταλυθούν από τους σατανικούς ομοφυλόφιλους».

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της χώρας Nana Akufo-Addo δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να αλλάξει τους νόμους σχετικά με την ομοφυλοφιλία, δήλωση που έρχεται σε αντίθεση με περσινά σχετικά του σχόλια ότι «η νομιμοποίηση θα συμβεί τελικά». Η αποκάλυψη της αλλαγής πλεύσης του έγινε σε ομιλία του το 2018 στην Παγκόσμια Σύνοδο της Ευαγγελικής Εκκλησίας, όπου επέμεινε ότι δεν θα υποστηρίξει καμία αλλαγή στον νόμο και σημείωσε ότι «είναι σημαντικό να μην διαπραγματευτούμε τις αρχές μας, καθώς η κυβέρνηση της Γκάνα δεν είναι αρμόδια να νομοθετήσει για την ισότητα της LGBT+ κοινότητας και δεν θα επιθυμήσει αυτή την αρμοδιότητα».

Εκατοντάδες ομοφυλόφιλοι υποβάλλονται σε «θεραπεία αναμόρφωσης» στην Γκάνα Facebook Twitter
O Πρόεδρος της χώρας Nana Akufo-Addo δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να αλλάξει τους νόμους σχετικά με την ομοφυλοφιλία.


Με πληροφορίες από Pink News

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Η βραβεία που πρέπει να δέρνει κάποιον ο οποίος πιστεύει ότι η ομοφυλοφιλία "θεραπευεται" με το να βάλεις πολλούς άντρες να κοιμούνται μαζί στο ίδιο μέρος, είναι απεριγραπτη.