Η Τουρκία προσέφυγε στον ΠΟΕ κατά των αμερικανικών δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο

Η Τουρκία προσέφυγε στον ΠΟΕ κατά των αμερικανικών δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο Facebook Twitter
1

Προσφυγή ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου κατέθεσε η Τουρκία, διαμαρτυρόμενη για την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. 

Η εξέλιξη αυτή αναφέρεται σε ένα έγγραφο που διανεμήθηκε σήμερα στα μέλη του ΠΟΕ.

Η Άγκυρα ζητά επισήμως την έναρξη «διαβουλεύσεων» με τις ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, αίτημα που αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία διευθέτησης των διαφορών.

«Η Τουρκία αιτήθηκε να διεξαχθούν διαβουλεύσεις, στους κόλπους του ΠΟΕ, με τις ΗΠΑ σχετικά με τους πρόσθετους δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου, τους οποίους επέβαλαν οι ΗΠΑ. Το αίτημα γνωστοποιήθηκε στα κράτη μέλη του ΠΟΕ την 20η Αυγούστου», εξηγείται στο σχετικό έγγραφο.

Η τουρκική και η αμερικανική κυβέρνηση έχουν στη διάθεσή τους 60 ημέρες προκειμένου να βρουν μια λύση μέσω του διαλόγου, ειδάλλως η Τουρκία μπορεί να ζητήσει επιδίκαση από επιτροπή του ΠΟΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Sputnik

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM