Η Τουρκία προσέφυγε στον ΠΟΕ κατά των αμερικανικών δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο

Η Τουρκία προσέφυγε στον ΠΟΕ κατά των αμερικανικών δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο Facebook Twitter
1

Προσφυγή ενώπιον του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου κατέθεσε η Τουρκία, διαμαρτυρόμενη για την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. 

Η εξέλιξη αυτή αναφέρεται σε ένα έγγραφο που διανεμήθηκε σήμερα στα μέλη του ΠΟΕ.

Η Άγκυρα ζητά επισήμως την έναρξη «διαβουλεύσεων» με τις ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, αίτημα που αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία διευθέτησης των διαφορών.

«Η Τουρκία αιτήθηκε να διεξαχθούν διαβουλεύσεις, στους κόλπους του ΠΟΕ, με τις ΗΠΑ σχετικά με τους πρόσθετους δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου, τους οποίους επέβαλαν οι ΗΠΑ. Το αίτημα γνωστοποιήθηκε στα κράτη μέλη του ΠΟΕ την 20η Αυγούστου», εξηγείται στο σχετικό έγγραφο.

Η τουρκική και η αμερικανική κυβέρνηση έχουν στη διάθεσή τους 60 ημέρες προκειμένου να βρουν μια λύση μέσω του διαλόγου, ειδάλλως η Τουρκία μπορεί να ζητήσει επιδίκαση από επιτροπή του ΠΟΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Sputnik

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΚΥΛΟΣ ΜΝΗΜΑ ΤΑΦΗ

Διεθνή / Σάο Πάολο: Νέος νόμος παίρνει το όνομα σκύλου που έμεινε για 10 χρόνια δίπλα στο μνήμα της κηδεμόνος του

Ο νόμος «αναγνωρίζει τον συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους κηδεμόνες και τα κατοικίδιά τους» και επιτρέπει την ταφή σκύλων και γατών σε οικογενειακούς τάφους
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Η Σάρα Φέργκιουσον ζήταγε οικονομικές συμβουλές από τον Έπσταϊν όταν εκείνος βρισκόταν στη φυλακή

Νέα email του υπουργείου Δικαιοσύνης αποκαλύπτουν ότι η Σάρα Φέργκιουσον ζητούσε συμβουλές από τον Τζέφρι Έπσταϊν για το πώς να διαχειριστεί τα τεράστια χρέη της, ρίχνοντας φως στην απελπιστική οικονομική της κατάσταση την περίοδο εκείνη
THE LIFO TEAM