Ένας ζωολογικός κήπος στην Αίγυπτο κατηγορείται πως ζωγράφισε μαύρες ρίγες σε ένα γαϊδούρι για να μοιάζει με ζέβρα, ισχυρισμοί τους οποίους ωστόσο αρνούνται οι υπεύθυνοι. 

 

Ο φοιτητής Mahmoud Sarhan δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Facebook μια φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψή του στο International Garden του Καΐρου, όπου ποζάρει δίπλα από το ζώο αλλά οι ρίγες στο σώμα του δείχνουν να έχουν ξεβάψει σε διάφορα σημεία. Όπως υποστηρίζει, λόγω της έντονης ζέστης, η μπογιά άρχισε να λιώνει. 

 

Η φωτογραφία έγινε αμέσως viral, και δεκάδες χρήστες άρχισαν να εντοπίζουν κι άλλες «παραφωνίες», όπως τα μικρά και μυτερά αυτιά, και να σχολιάζουν, φυσικά, τις μαύρες μουτζούρες στο κεφάλι του ζώου. 

 

 

 

 

 

Όπως εξήγησε ένα κτηνίατρος στο Extranews.tv, η μουσούδα της ζέβρας είναι μαύρη, ενώ όλες οι ρίγες της είναι εκτός από πιο έντονες, επίσης πιο παράλληλες.

 

Σύμφωνα με τον φοιτητή που τράβηξε την φωτογραφία, ο ζωολογικός κήπος είχε δύο ζώα, τα οποία είχαν χρωματιστεί κατ' αυτόν τον τρόπο.

 

 

Από την πλευρά του, ο Mohamed Sultan, διευθυντής του ζωολογικού κήπου αρνήθηκε τις κατηγορίες, επιμένοντας πως η ζέβρα δεν είναι ψεύτικη. 

 

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ζωολογικός κήπος κατηγορείται πως προσπαθεί να παραπλανήσει το κοινό. Το ίδιο είχε κάνει το 2009 ένας στην Γάζα, που επίσης χρωμάτισε γαϊδούρια ώστε να μοιάζουν με ζέβρες. Το 2012 κάποιος άλλος, πάλι στη Γάζα, παρουσίαζε ως αληθινά λούτρινα ζώα, επειδή είχε έλλειψη. Το 2013, ένας ζωολογικός κήπος στην Κίνα προσπάθησε να περάσει ένα Θιβετιανό Μαστίφ για αφρικανικό λιοντάρι και το 2017 ένας άλλος παρουσίασε φουσκωτούς πλαστικούς πιγκουίνους. 

 

 

 

Με πληροφορίες από BBC