Σπάνιο βίντεο κατέγραψε στη ζούγκλα τον τελευταίο επιζώντα μιας ανέγγιχτης φυλής στον Αμαζόνιο

Σπάνιο βίντεο κατέγραψε στη ζούγκλα τον τελευταίο επιζώντα μιας ανέγγιχτης φυλής στον Αμαζόνιο Facebook Twitter
0

Εντύπωση προκαλεί το βίντεο που εμφανίζει έναν άντρα ο οποίος ζει απομονωμένος στη ζούγκλα του Αμαζονίου για τουλάχιστον 22 χρόνια.

Ο άντρας που εμφανίζεται στο βίντεο, πιστεύεται πως είναι περίπου 50 ετών και φαίνεται να έχει εξαιρετική υγεία.

Πιστεύεται ότι είναι ο μόνος επιζώντας από μια απομονωμένη φυλή που ζούσε στο δάσος και σήμερα επιβιώνει κυνηγώντας ενώ ζει σε μια καλύβα.

Γνωστός ως «γηγενής άνθρωπος στην τρύπα» ο άνδρας  διατηρεί και κάποιες τις δικές του φυτείες με παπάγια και καλαμπόκι που περιβάλλουν καλύβα του.

 

Οι γεωργοί, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δολοφόνησαν τους αυτόχθονες πληθυσμούς στην περιοχή τη δεκαετία του 1970 και του 1980 και ο άνθρωπος πιστεύεται ότι είναι ο μόνος επιζών της ομάδας έξι ανθρώπων που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης το 1995.

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1996 από τον Funai, τον φορέα της χώρας που καταγράφει και παρακολουθεί τους αυτόχθονες και έκτοτε οι ερευνητές προσπαθούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχουν την κατάστασή του.

Οι επιζώντες άλλων ιθαγενών ομάδων στην περιοχή έχουν περιγράψει πώς οι αγρότες τους πυροβόλησαν όταν τράπηκαν σε φυγή μετά από επιδρομές στα χωριά τους.

Οι ειδικοί της Funai πιστεύουν ότι υπάρχουν 113 φυλές που ζουν στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας και δεν έχον έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό.

Η ανησυχία για το μέλλον τους είναι μεγάλη καθώς η εκμετάλλευση του τεράστιου τροπικού δάσους επεκτείνεται και οι «εισβολείς» έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ