Σαντ Βαν Ρόι: Η σχέση μου με τον Λικ Μπεσόν ήταν επαναλαμβανόμενος βιασμός

Σαντ Βαν Ρόι: Η σχέση μου με τον Λικ Μπεσόν ήταν επαναλαμβανόμενος βιασμός Facebook Twitter
GETTY IMAGES
5

Για τη σχέση της με τον σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν και τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, μίλησε η ηθοποιός Σαντ Βαν Ρόι.

Σε συνέντευξή της στο France Info η 28χρονη βελγο-ολλανδή περιέγραψε τη σχέση της με τον σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν που κράτησε για δύο χρόνια από το 2016 έως το 2018.

Σύμφωνα με την Ρόι, η επαφή τους θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ένας «επαναλαμβανόμενος» βιασμός.

«Μου ζήτησε να αφήσω το πρακτορείο μοντέλων, στη συνέχεια από την υποκριτική, να σταματήσω τις εμφανίσεις μου, να πάψω να βλέπω φίλους» λέει η Ρόι.

Όπως υποστηρίζει η ηθοποιός ο Μπεσόν είχε προσπαθήσει να την απομονώσει κοινωνικά εισάγοντας μία ισορροπία «πατέρα-κόρης» με «μικρές πινελιές ταπείνωσης» στη σχέση τους.

Κατά την ίδια, ο Μπεσόν εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση υποταγής που της είχε επιβάλει για να την βιάζει επανειλημμένα, μερικές φορές ακόμα και την ώρα που κοιμόταν. Με την πάροδο του χρόνου ένιωθε ότι είχε καταλήξει «το αντικείμενό του, η μαριονέτα του».

Οι συναντήσεις του ζευγαριού γίνονταν σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι και, σύμφωνα με την ηθοποιό, αποφάσισε να μιλήσει όταν ένα βράδυ τη χτύπησε πολύ δυνατά με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να βιαστεί από τον Μπεσόν. 

Η Ρόι έκανε επίσημη καταγγελία στις 18 Μαΐου.

Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη διαβεβαίωσε ότι ο Μπεσόν είναι στη διάθεση της αστυνομίας και θα δώσει τις «απαραίτητες εξηγήσεις» στους αξιωματικούς που ερευνούν την υπόθεση.

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Το θεμα ηταν γιατι δεχοταν την κακοποιηση?Πιθανως την δεχτηκε επειδη πιστευε οτι της αποφερει κατι σε οικονομικο-επαγγελματικο επιπεδο.Αυτο το θεωρεις ηθικο απο την πλευρα της.Πιστευεις οτι ειναι αμετοχη στην κακοποιηση που δεχτηκε?Αλλα προφανως εχει και αυτη τις αξιες της οπως ο καθενας μας.
Ατύχησε η κοπέλα. Έπρεπε να τον καταγγείλει στην Αμερική να το χώσουν μέσα subito.Οι Γάλλοι είναι μερακλήδες και θα τον βγάλουν στον αφρό. Έχουν παράδοση άλλωστε. Και ο μέγιστος Brando στο Παρίσι έβγαζε γούστα.