Η Ινδία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για να ζει μια γυναίκα

Η Ινδία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για να ζει μια γυναίκα Facebook Twitter
3

Την Ινδία ως την πιο επικίνδυνη χώρα παγκοσμίως για να ζει μια γυναίκα κατέδειξε η τελευταία έρευνα του Thompson Reuters Foundation. 

550 ειδικοί πάνω στα γυναικεία θέματα κλήθηκαν να επιλέξουν με κριτήριο τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τις εν γένει ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών. 

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το Αφγανιστάν και στην τρίτη η Συρία. Η μόνη χώρα του δυτικού κόσμου που βρίσκεται στην δεκάδα είναι οι ΗΠΑ, εξαιτίας των αυξημένων περιστατικών σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης. 

Ανάλογη έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2011 όπου και σε εκείνη η Ινδία ήταν αρκετά υψηλά. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η χώρα δεν έχει κάνει τις αλλαγές εκείνες ώστε να βελτιωθεί η ζωή των γυναικών, την ίδια στιγμή που η οικονομία της τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς, αποτελώντας ουσιαστικά το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κράτος στον κόσμο. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, τα εγκλήματα σε γυναίκες στην Ινδία αυξήθηκαν από το 2007 έως το 2016 κατά 83%. 

Οι ειδικοί επίσης κατέκριναν τη χώρα για τα αυξημένα περιστατικά sex trafficking, αναγκαστικών γάμων ακόμη και λιθοβολισμών εναντίον γυναικών. 

«Σε πολλές χώρες απλά το γεγονός πως είσαι γυναίκα σε βάζει σε κίνδυνο να πέσεις θύμα δουλείας» δήλωσε ο Nick Grono, διευθύνων σύμβουλος του Freedom Fund.

Αρκετά δύσκολα είναι επίσης τα πράγματα σε εμπόλεμες περιοχές όπως το Αφγανιστάν και τη Συρία. Εκεί οι γυναίκες έρχονται να αντιμετωπίσουν σοβαρά ζητήματα υγειονομικής περίθαλψης, φτώχειας και αναλφαβητισμού. 

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας του Αφγανιστάν, Ferozuddin Feroz, δήλωσε ότι το γεγονός πως βρίσκονται ακόμη κάτω από εμπόλεμο καθεστώς κάνει τη ζωή των γυναικών στη χώρα πολύ δύσκολη. «Αντί να εστιάσουμε στην μητρική υγεία, δαπανούμε τα χρήματα στα τραύματα» προσέθεσε ο ίδιος. 

Ιδιαίτερα δυσοίωνα είναι, όμως, σύμφωνα με την έκθεση, και τα στοιχεία για τη ζωή των γυναικών στη Σαουδική Αραβία. Μπορεί να θεσπίστηκε προ ημερών το δικαίωμα των γυναικών να οδηγούν στους δρόμους της χώρας, ισχύουν ακόμη αρκετοί περιορισμοί, καθώς οι ίδιες δεν μπορούν να βγάλουν μόνες τους διαβατήριο ούτε να ταξιδέψουν. 

Οι δέκα πιο επικίνδυνες χώρες για να ζει μια γυναίκα: 

1. Ινδία

2. Αφγανιστάν 

3. Συρία 

4. Σομαλία 

5. Σαουδική Αραβία 

6. Πακιστάν 

7. Κονγκό 

8. Υεμένη 

9. Νιγηρία

10. ΗΠΑ

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Για το 10 είναι σίγουροι?Καμία χώρα τις λατινικής Αμερικής πχ δεν είναι χειρότερα ?Καμία χώρα τις ανατολικής Ευρώπης ίσως λόγω trafficking ας πούμε.Τυχαίο ότι οι 10 πρώτες χώρες είναι η ΗΠΑ μαζί με τις χώρες που αναφέρουν σαν κακά παραδείματα οι ισλαμοφοβικοί, ξενοφοβικοί ,υποστηρικτές του Τράμπ?
Χαχα ναι άστα να πάνε. Στις ΗΠΑ επίσης σύμφωνα με την έρευνα είναι και πιο επικίνδυνα και απ'τις υπόλοιπες Μ. Ανατολικές χωρες πλην Σ. Αραβιας. Αχ θεούλη μου τι παιρνουν...
Οοοοοχι λάθος! Αχ ακόμα να μάθετε εσείς εκεί στην λάιφο! Το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο για τις γυναίκες είναι οι δυτικές κοινωνίες με την τόσο τοξική τους πατριαρχία και τον μισογύνη Τραμπ. Αλλωστε αν ήταν η Ινδία, Ιράν, Σ. Αραβια κοκ ο παγκόσμιος φεμινισμός, #metoo, ο Graun θα το'χανε κάνει πρώτη προτεραιότητα τους και δεν θα παρατάγαν τον γάμο να πάνε για πουρνάρια έτσι?