Γάλλοι κρεοπώλες ζητούν προστασία από τις επιθέσεις βίγκαν

Γάλλοι κρεοπώλες ζητούν προστασία από τις επιθέσεις βίγκαν Facebook Twitter
5

Την προστασία της αστυνομίας για να αποφευχθούν επιθέσεις βίγκαν στις επιχειρήσεις τους ζήτησαν οι κρεοπώλες στην Γαλλία από τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ. 

«Βασιζόμαστε στις υπηρεσίες σας και στη στήριξη ολόκληρης της κυβέρνησης για να σταματήσει, το συντομότερο δυνατό, η φυσική, ηθική, λεκτική βία που αναγκάζονται να υποστούν οι κρεοπώλες» αναφέρεται σε επιστολή τους με ημερομηνία 22 Ιουνίου, την οποία υπογράφει o Ζαν- Φρανσουά Γκουάρντ, πρόεδρος της Γαλλικής Συνομοσπονδίας Κρεοπωλών (CFBCT).

«Οι 18.000 επαγγελματίες στη Γαλλία ανησυχούν για τις επιπτώσεις της υπερπροβολής του βίγκαν τρόπου ζωής», τονίζει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, ο οποίος δήλωσε «σοκαρισμένος» που ένα μέρος του πληθυσμού «επιθυμεί να επιβάλει στη μεγάλη πλειοψηφία τον τρόπο ζωής του, για να μην πω την ιδεολογία του».

Είχαν προηγηθεί αρκετές επιθέσεις τους προηγούμενους μήνες σε κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία της χώρας. Συγκεκριμένα τον περασμένο Απρίλιο άγνωστοι έριξαν αίμα σε επτά κρεοπωλεία και βανδάλισαν μερικά ακόμη. 

Στα τέλη Μαρτίου μια ακτιβίστρια βίγκαν, που ανήρτησε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης προσβλητικό μήνυμα μετά τον φόνο ενός κρεοπώλη σε σούπερ μάρκετ της Τρεμπς σε μια τζιχαντιστική επίθεση, καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή.

«Μπροστά σε αυτή την κλιμάκωση ποιό θα είναι το επόμενο στάδιο;», διερωτήθηκε η CFBCT, εκτιμώντας ότι «κάποια πρόσωπα ή οργανώσεις» προσπαθούν «να σπείρουν τον τρόμο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και AFP

Διεθνή
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ενώ οι χασάπηδες που ξεκοιλιάζουν βρέφη μπροστά στις μανάδες τους είναι δείγματα ενός ανώτερου πολιτισμού. Ανθρώποι που δεν διστάζουν να προκαλέσουν τα πιο ανείπωτα βασανιστήρια σε αθώα πλάσματα μόνο και μόνο για να αυξήσουν τα κέρδη τους (θα μπορούσα να γεμίσω βιβλία με περιγραφές φριχτών βασαιστήριων, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ απός σας δεν θέλει να διαβάσει το σπλάτερ) είναι προφανώς κύρηκες της πιο εκλεπτυσμένης κουλτούρας.Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους, αλλά πάμπολλοι βήγκαν που ξέρω (εμού συμπεριλαμβανομένου) ΔΕΝ θεωρούν τον εαυτό τους ηθικά ανώτερο. Τα περί ηθικής ανωτερώτητας είναι επιχείρημα αχυράνθρωπου (φτιάχνουμε κάτι ψευδές γύρω από τους βήγκαν, για να μπορούμε να το καταρρίψουμε εύκολα).Δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι ηθικά ανώτερος για να επιτεθείς σε κρεοπωλεία. Αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά στα βασανιστήρια και στις φρικαλεοότητες που συμβαίνουν καθημερινά μπροστά σου.Τώρα αν κάποιοι προτιμάνε να μην ακούν και να μην βλέπουν τους ποταμούς αίματος, τα βασανιστήρια προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη, αυτή η εθελοτυφλία ΔΕΝ είναι πρόβλημα των βήγκαν.
Λιονταρια, φιδια, γενοκτόνοι!Harlan, η συναισθηματικη ρητορία εχει βαρεσει ταβανι και θολωσε καθε ελογη σκεψη.Μαθε τι είναι η τροφικη αλυσιδα και τι σχεση εχει η Ηθικη με αυτη (καμια) και μετα τα λεμε. Παντως βαριεμαι επικληση στο συναισθημα λες και σφαξανε ανθρωπινα μωρα για σαδιστικους λογους, αμα εσυ δεν μπορεις να ξεχωρίσεις την θανατωσει για τροφη (που όλοι οι εμβιοι οργανισμοι πραττουν") με σαδιστικες πραξεις, προβλημα σου ΑΛΛΑ ο νομος οριζει σαφως ότι η προκληση σωματικης βλάβης σε ΑΝΘΡΩΠΟ και καταστροφη ΞΕΝΗΣ περιουσιας είναι ποινικα αδικηματα καθως και ότι η ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ είναι ποινικο αδικημα, ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ είναι ποινικο αδικημα, η ΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.Μετα τις δυο πρωτες παραγραφους του σχολίου σου δεν μπορεις να λες "εγω δεν νοιωθω ηθικα ανωτερος" και μαντεξε τι; θα στο εξηγησω το γιατι.Απανθρωποιεις ανθρωπους που πραττουν τα αντιθετα με εσενα και τους περιγραφεις σαφεστατα ως ανηθικους και μετα τσουπ εμφανιζεις τον εαυτο σου και αρχίζεις και δομεις "ανωτερες" λογικες. Αποδειξη ο εμμεσος συγκριτικος σνομπισμος της τελευταιας σου παραγραφου είναι ντελιριο ηθικης ανωτεροτητας.Πως ενω οι βιγκαν βαρβαρίζουν (και διαπραττουν ποινικα αδικηματα) τους παρουσιαζεται ως και θυματα και σωτηρες δεν το καταλαβαινω, ισως γιατι δεν αφηνω το συναισθημα αχαλινοτο.Εγω μια φορα θα στο πω η ενοχη και σε μερικους η κρυφη χαρα της ασυλιας των ηθικοβαρεμενων είναι σοβαροτερο προβλημα απο το αρνακι γαλακτος, και συμπαθαμε αλλα όταν πας εμμεωσως πλην σαφως να μου δικαιολογήσεις ότι επειδη τα θυματα των βιγκαν είναι νομιμως "ανηθικα" αρα..... μην περιμενεις να μασησω καθαρο συναισθηματικο και λαικιστικο κουτοχορτο..."ναι δεν συμφωνω με τις πρακτικες αλλα! είναι ανηθικοι" ομοιαζει επικνδυνα με αλλα "ναι μεν αλλα" που δικαιολογουν την ασκηση τραμπουκιστικης βιας στο ονομα της ηθικης αγανακτησης.Η ΗΘικη ΔΕΝ είναι ανωτερη του Ανθρωπινου Νομου...ουτε των βιγκαν.
Τα λιοντάρια και τα φίδια δεν έχουν βιομηχανική αλυσίδα θανάτων. Ούτε κρεματόρια. Συνεπώς άσε τα σαρκοβόρα ζώα έξω από την κουβέντα. Δεν είσαι σαρκοβόρο ζώο.Γιατί αν προσπαθούσες να ζήσεις σαν λιοντάρι ή σαν φίδι, θα σε έτρωγαν τα λιοντάρια και τα φίδια μέσα σε 5'Εθελοτυφλείς μπροστά στην σημαντικότερη παράμετρο της κρεατοφαγίας. Που δεν είναι ούτε τα λιοντάρια και τα φίδια, ούτε η τροφική αλυσίδα, ούτε η (ανύπαρκτη) ηθική ανωτερότητα ούτε ο όποιος συναισθηματισμός.Είναι απλά η οικονομία.Πραγματικά, αυτά που γράφεις για δικό μου "ντελίριο ηθικής ανωτερότητας" και ότι "εσύ δεν μασάς συναισθηματικό κουτόχορτο" τα ακούω εντελώς βερεσέ. Σε πολύ απλούς οικονομικούς όρους, το κρέας που τρως επιδοτείται χοντρά. Και προξενεί τεράστιες οικονομικές βλάβες.Οι (σκατόψυχοι και πανάθλιοι) βασανισμοί των ζώων που επικροτείς με κάθε πιάτο που τρως, γίνονται αποκλειστικά για να μειωθεί το κόστος και να αυξηθούν τα κέρδη της βιομηχανίας.Η τροφική αλυσίδα που τόσο πολύ ευαγγελίζεσαι δεν περιλαμβάνει την μεγιστοποίηση των βιομηχανικών κερδών. Εκτός αν εννοείς την τροφική αλυσίδα του βιομήχανου.Είναι τερατώδης υποκρισία το να μιλάς για λιοντάρια, για φύση, για ηθική για τροφική αλυσίδα και στην τελική να εννοείς ΛΕΦΤΑ.Όπως δεν τρως εσύ συναισθηματικό κουτόχορτο, δεν το τρώω ούτε εγώ. Έλα λοιπόν να μιλήσουμε για τις πραγματικές (δλδ τις οικονομικές) παράμετρους της κρεατοφαγίας.Με άλλα λόγια: Δεν είμαι αλλά και δεν χρειάζεται να είμαι ηθικά ανώτερος για να σε εμποδίσω. Ούτε η ηθική παίζει ρόλο, ούτε η φύση, ούτε τα λιοντάρια, ούτε το συναίσθημα. Ότι κάνω, δεν το κάνω εξ αιτίας της ηθικής μου, ούτε εξ αιτίας των αισθημάτων μου. Το κάνω γιατι με κλέβεις.Ξαφνικά έγινες ο Απόλυτα Νομοταγής. ΟΚ, κανένα πρόβλημα. Φέρε πίσω τα δισεκατομμύρια που μου έκλεψες και δέχομαι να τιμωρηθώ για τα πέντε σπασμένα τζάμια κρεοπωλείων. Δεν τα έσπασα εγώ προσωπικά, παρ' όλα αυτά δέχομαι την όποια ποινή, με τον όρο η κρεατοβιομηχανία να επιστρέψει τα κλεμμένα.Και κάτι τελευταίο: ανάμεσα σε έναν που σφάζει και έναν που προσπαθεί να εμποδίσει την σφαγή, ο βάρβαρος είναι ΠΑΝΤΑ αυτός που σφάζει!Μπορεί οι αστικοί νόμοι να μιλάνε για ιδιοκτησία, φθορά ξένης περιουσίας κλπ, αλλά το ποιός είναι βάρβαρος δεν απαντιέται ούτε με νομικούς όρους ούτε με ηθικούς ούτε με χαζομαρούλες περί λιονταριών.Βάρβαρος είναι πάντα αυτός που σφάζει - όποια δικαιολογία και να έχει.
Ο βιγκανισμος εχει ανησυχητικα πολλα κοινα στοιχεια με μικρο-αιρεσεις και αυτο δεν θα σας βγει σε καλο. Σε κανενα κοινωνικο ον η αποκοινωνικοποιηση μεσω της δαιμονοποιησης της κοινωνιας δεν βγηκε μακροπροθεσμα σε καλο. Ηδη υπαρχει θυμος που γενα εκφοβιστικες και βιαιες συμπεριφορες.Δεν είναι μονο των βιγκαν χαρακτηριστικο αλλα εδω μιλαμε για κοινωνικες συμπεριφορες των βιγκαν.Ακολουθητε εαν κοινωνικο συστημα αξιων που σας κανει να θεωρητε εχθρους την ανθρωπινη παγκοσμια κοινωνία...αυτος είναι ο πιο βασικος κανονας μιας αιρεσης, η ιδρυση μιας "ασφαλης, ηθικης και Σωστης μικροκοινωνιας λιγων πεφωτισμενων" εναντι της κανονικης κοινωνίας.