Πρόεδρος της AfD: Ο Χίτλερ και οι Ναζί είναι μια κουτσουλιά στην επιτυχημένη γερμανική ιστορία

Πρόεδρος της AfD: Ο Χίτλερ και οι Ναζί είναι μια κουτσουλιά στην επιτυχημένη γερμανική ιστορία Facebook Twitter
EPA/CLEMENS BILAN
1

Έντονες αντιδράσεις από όλες τις πλευρές έχει προκαλέσει η απόπειρα του Προέδρου της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) να σχετικοποιήσει την περίοδο του εθνικοσοσιαλισμού στην Γερμανία, περιγράφοντάς την ως «κουτσουλιά» στη μεγάλη και ένδοξη ιστορία της Γερμανίας.

«Ο Χίτλερ και οι Ναζί είναι μόνο μια κουτσουλιά σε πάνω από χίλια χρόνια επιτυχημένης γερμανικής ιστορίας», δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ στο Ομοσπονδιακό Συνέδριο της Νεολαίας του κόμματος χθες Σάββατο στο Τίρινγκεν, αναγνωρίζοντας προηγουμένως τις ευθύνες των Γερμανών γα τον εθνικοσοσιαλισμό την περίοδο 1933-1945.

«Μόνο όποιος αναγνωρίζει την ιστορία, έχει την δύναμη να διαμορφώσει το μέλλον. Ναι, αναγνωρίζουμε την ευθύνη για τα 12 χρόνια», δήλωσε, για να συνεχίσει: «Έχουμε μια ένδοξη ιστορία - και αυτή, αγαπητοί φίλοι, διήρκησε περισσότερο από τα αναθεματισμένα 12 χρόνια».

«Πενήντα εκατομμύρια θύματα στον παγκόσμιο πόλεμο, Ολοκαύτωμα, καθολικός πόλεμος - και όλα αυτά να τα χαρακτηρίζεις ως μια κουτσουλιά, αυτό είναι χαστούκι στο πρόσωπο των θυμάτων και υποβάθμιση αυτών τα οποία έγιναν στο όνομα της Γερμανίας», δήλωσε η Γενική Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ στην τηλεόραση της Welt.

O Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP) Μάρκο Μπούσμαν έγραψε στο Twitter: «Ο Γκάουλαντ πάλι κατεβαίνει κι άλλο επίπεδο. Ο Χίτλερ είναι συνώνυμο μεταξύ άλλων της δολοφονίας έξι εκατομμυρίων Εβραίων. Πώς μπορείς να το αποκαλέσεις αυτό μια κουτσουλιά της ιστορίας;».

Στις δηλώσεις του επικεφαλής της AfD αντέδρασε και η Διεθνής Επιτροπή Άουσβιτς: «Οι δηλώσεις του Γκάουλαντ είναι ανυπόφορες και αναξιοπρεπείς. Για τους επιζήσαντες του Άουσβιτς αυτές οι εν ψυχρώ, υπολογισμένες και προκλητικές δηλώσεις του είναι αηδιαστικές», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ο Κρίστοφ Χόιμπνερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια