ΤΕΜΠΗ LIVE!

Τα άγρια ζώα που έσπειραν τον πανικό στη Γερμανία τελικά δεν είχαν φύγει ποτέ- Τι ακριβώς συνέβη στο ζωολογικό κήπο

Τα άγρια ζώα που έσπειραν τον πανικό στη Γερμανία τελικά δεν είχαν φύγει ποτέ- Τι ακριβώς συνέβη στο ζωολογικό κήπο Facebook Twitter
0

Δύο λιοντάρια, δύο τίγρεις και ένα τζάγκουαρ έσπειραν τον πανικό άθελά τους στη δυτική Γερμανία, όταν οι αρχές θεώρησαν ότι είχαν δραπετεύσει από τον ζωολογικό κήπο όπου φιλοξενούνταν.

Ακολούθησε ένα πολύωρο «σαφάρι» στην περιοχή του Άιφελ, κοντά στο Λουξεμβούργο, μέχρι να εντοπιστούν τα αιλουροειδή: δεν είχαν φύγει ποτέ από τον περίβολό τους, απλώς κρύφτηκαν στα κλουβιά τους, προφανώς για να προφυλαχθούν από την καταρρακτώδη βροχή.

Οι αρχές αναγκάστηκαν πάντως να σκοτώσουν μια αρκούδα, που όντως δραπέτευσε.

Αφού ανακοίνωσαν ότι τα πέντε αιλουροειδή είχαν εξαφανιστεί, οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους των γειτονικών κοινοτήτων και τους ζήτησαν να κλειδαμπαρωθούν στα σπίτια τους για να μην κινδυνεύσουν.

Μετά από αρκετές ώρες όμως, αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι απλώς είχαν χάσει τα ίχνη των ζώων και, επειδή ο φράχτης ασφαλείας είχε υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία, θεώρησαν ότι το είχαν σκάσει.

Ο δήμαρχος της κοινότητας Άρτσφελντ, Αντρέας Κρούπερτ, απέδωσε στην κακοκαιρία τη σύγχυση που επικράτησε για πολλές ώρες.

Τα ζώα, πιθανότατα πανικοβλημένα από τα ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα, δεν έκαναν την εμφάνισή τους νωρίς το πρωί, όταν τα αναζήτησε το προσωπικό του ζωολογικού κήπου Άιφελζου. Ούτε εντοπίστηκαν αργότερα, όταν έστειλαν ένα τηλεχειριζόμενο αεροπλανάκι να τα ψάξει από αέρος.

Μετά από τις μάταιες αναζητήσεις στον χώρο του πάρκου, οι εργαζόμενοι σήμαναν συναγερμό.

Λίγες ώρες αργότερα, όταν υποχώρησαν τα νερά στον περίβολο των ζώων, είδαν ότι όλα –εκτός από την αρκούδα– είχαν παραμείνει εκεί. Σύμφωνα με ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, ένας κοντινός ποταμός υπερχείλισε και πλημμύρισε σχεδόν όλον τον χώρο.

Πυροσβέστες, αστυνομικοί και κτηνίατροι οργάνωσαν πολλές έρευνες γύρω από την κοινότητα Λούνεμπαχ, όπου βρίσκεται στο πάρκο, στα σύνορα της Γερμανίας με το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο. Περίπου 60 είδη ζώων φιλοξενούνται στο πάρκο αυτό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άγρια ζώα δραπετεύουν από ζωολογικούς κήπους στη Γερμανία. Στη Λειψία, το 2016, δύο λιοντάρια το έσκασαν από τον περίβολό τους και οι αρχές αναγκάστηκαν να σκοτώσουν το ένα από αυτά. Την ίδια τύχη είχαν ένας ουρακοτάγκος που δραπέτευσε το 2015 στο Ντούισμπουργκ και μια αρκούδα πέρσι στο Όσναμπρικ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΤΕΜΠΗ LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Διεθνή / Το Ιράν υπόσχεται «συντριπτική απάντηση» σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση, φοβούμενη ότι η ένταση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κράτη της περιοχής, ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση φαίνεται να παραμένουν εύθραυστες
THE LIFO TEAM
Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM