Γαλλία σε ΗΠΑ για τους δασμούς: H EE θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να απαντήσει

Γαλλία σε ΗΠΑ για τους δασμούς: H EE θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να απαντήσει Facebook Twitter
EPA/ETIENNE LAURENT
0

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να απαντήσει στους αμερικανικούς τιμωρητικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

«Τέτοιου είδους μέτρα θα ήταν αδικαιολόγητα και επικίνδυνα», δήλωσε ο Λεμέρ σε συνάντηση στο Παρίσι με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος.

«Είμαστε αποφασισμένοι, με τους Γερμανούς εταίρους μας, με την Επίτροπο Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ, να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να απαντήσουμε στις πιθανές αμερικανικές αποφάσεις» που είναι αντίθετες στα ευρωπαϊκά συμφέροντα, πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.

Αυτή η προειδοποίηση έρχεται εν μέσω ισχυρών εντάσεων στο εμπόριο, με τις ΗΠΑ να έχουν ανακοινώσει ότι θα ξεκαθαρίσουν έως αύριο τη θέση τους για την επιβολή ή μη των δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκού χάλυβα και αλουμινίου.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Ουάσινγκτον αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή πρόσθετων δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο, όπως φοβούνται οι Ευρωπαίοι.

Αυτού του είδους οι αποφάσεις «θα ήταν επικίνδυνες για την ανάπτυξη, θα ήταν επικίνδυνες για την ελευθερία του εμπορίου», δήλωσε σήμερα ο Μπρουνό Λεμέρ.

«Δεν θέλουμε έναν εμπορικό πόλεμο...Αλλά οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι εάν λάβουν αποφάσεις επιθετικές προς την Ευρώπη, η Ευρώπη δεν θα παραμείνει χωρίς αντίδραση» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το είδος των μέτρων που θα μπορούσαν να ληφθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Λεμέρ δεν έδωσε διευκρινίσεις, διαβεβαιώνοντας ότι τα μέτρα είναι «έτοιμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM