Οι δυνάμεις αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι από τη γειτονική Υεμένη, εναντίον του Ριάντ και της νότιας πόλης Ναζράν.


Σαουδαραβικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι δυνάμεις της χώρας αναχαίτισαν βαλλιστικό πύραυλο πάνω από το Ριάντ, αφού τρεις εκρήξεις ακούστηκαν και τρία σύννεφα καπνού υψώθηκαν στον ουρανό της πρωτεύουσας.

 

Ο σαουδαραβικός συνασπισμός δυνάμεων ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν έναν πύραυλο πάνω από την νότια πόλη Ναζράν.

 

Σύμφωνα με το al Masirah, η επίθεση των υεμενιτών ανταρτών είχε στόχο μια εγκατάσταση διανομής στην πόλη, που ανήκει στον κρατικό πετρελαϊκό κολοσσό Saudi Aramco.

 

Δεν υπήρξε κάποιο άμεσο σχόλιο από την εταιρεία.


Το τηλεοπτικό δίκτυο al Masirah που ελέγχεται από τους Χούθι, ανέφερε με ανάρτηση στο twitter ότι στοχοθέτησαν με βαλιστικούς πυραύλους το σαουδαραβικό υπουργείο Άμυνας στο Ριάντ.


Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για ζημιές.

 

Οι Χούθι έχουν εντείνει τις επιθέσεις πυραύλων εναντίον του Βασιλείου, σε απάντηση, σύμφωνα με τους ίδιους, στις αεροπορικές επιδρομές του σαουδαραβικού συνασπισμού εναντίον των ανταρτών, συμμάχων του Ιράν.