Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε βαλλιστικούς πυραύλους ανταρτών Χούτι

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε βαλλιστικούς πυραύλους ανταρτών Χούτι Facebook Twitter
EPA
0

Οι δυνάμεις αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι από τη γειτονική Υεμένη, εναντίον του Ριάντ και της νότιας πόλης Ναζράν.


Σαουδαραβικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι δυνάμεις της χώρας αναχαίτισαν βαλλιστικό πύραυλο πάνω από το Ριάντ, αφού τρεις εκρήξεις ακούστηκαν και τρία σύννεφα καπνού υψώθηκαν στον ουρανό της πρωτεύουσας.

Ο σαουδαραβικός συνασπισμός δυνάμεων ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν έναν πύραυλο πάνω από την νότια πόλη Ναζράν.

Σύμφωνα με το al Masirah, η επίθεση των υεμενιτών ανταρτών είχε στόχο μια εγκατάσταση διανομής στην πόλη, που ανήκει στον κρατικό πετρελαϊκό κολοσσό Saudi Aramco.

Δεν υπήρξε κάποιο άμεσο σχόλιο από την εταιρεία.


Το τηλεοπτικό δίκτυο al Masirah που ελέγχεται από τους Χούθι, ανέφερε με ανάρτηση στο twitter ότι στοχοθέτησαν με βαλιστικούς πυραύλους το σαουδαραβικό υπουργείο Άμυνας στο Ριάντ.


Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για ζημιές.

Οι Χούθι έχουν εντείνει τις επιθέσεις πυραύλων εναντίον του Βασιλείου, σε απάντηση, σύμφωνα με τους ίδιους, στις αεροπορικές επιδρομές του σαουδαραβικού συνασπισμού εναντίον των ανταρτών, συμμάχων του Ιράν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ