Αθώα η σύζυγος του τζιχαντιστή που σκότωσε 49 ανθρώπους σε μπαρ του Ορλάντο

Αθώα η σύζυγος του τζιχαντιστή που σκότωσε 49 ανθρώπους σε μπαρ του Ορλάντο Facebook Twitter
0

Η σύζυγος του Ομάρ Ματίν, του ενόπλου που σκότωσε 49 ανθρώπους μέσα σε μπαρ στο Ορλάντο, το 2016 αθωώθηκε σήμερα από όλες τις κατηγορίες που την βάραιναν. 

Οι αρχές υποπτεύονταν ότι η Νουρ Σαλμάν βοήθησε το σύζυγό της να διαπράξει τη τζιχαντιστική επίθεση, στις 12 Ιουνίου του 2016, στο γκέι μπαρ Pulse και στη συνέχεια κατέθεσε ψευδώς στους αστυνομικούς. 

Αν κρινόταν ένοχη θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Οι ένορκοι «δεν μετέτρεψαν τη Νουρ Σαλμάν στο τελευταίο θύμα» δήλωσε στους δημοσιογράφους η συνήγορός της, Λίντα Μορένο, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου στο Ορλάντο της Φλόριντας.


«Οι ένορκοι είναι ήρωες» τόνισε ένας άλλος δικηγόρος της 31χρονης, ο Τσαρλς Σουίφτ, υπογραμμίζοντας ότι η πελάτισσά του είναι απλώς μια γυναίκα αφοσιωμένη στο παιδί που απέκτησε με τον Ομάρ Ματίν.


Ωστόσο ο σερίφης της περιοχής, Τζέρι Ντέμινγκς, δήλωσε απογοητευμένος με την απόφαση.

«Ξέρω ότι τα θύματα και οι οικογένειές τους έχουν απογοητευτεί ακόμη περισσότερο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. «Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη (...) Όμως, το δικαστικό σύστημα μίλησε και εμείς πρέπει να αφοσιωθούμε στη στήριξη των οικογενειών και όλης της πόλης (...) ώστε το γεγονός αυτό να μην γίνει αυτό που θα μας καθορίσει», συνέχισε.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μπάντι Ντάιερ, είπε ότι ελπίζει το τέλος της δίκης που σχετίζεται με την τραγωδία του Pulse να βοηθήσει την πόλη να βγει από το πένθος της.


Η δίκη ξεκίνησε στις 3 Μαρτίου και οι ένορκοι συνεδρίαζαν από το απόγευμα της Τετάρτης.


Οι δικηγόροι της Νουρ Σαλμάν υποστήριζαν ότι η δήλωσή της στην αστυνομία, όταν παραδέχτηκε ότι γνώριζε τις προθέσεις του συζύγου της, έγινε κατόπιν πιέσεων, αφού την ανέκριναν επί 16 ώρες.

Σημείωσαν επίσης ότι έχει χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και ως εκ τούτου επηρεάζεται εύκολα. Ο σύζυγός της ήταν βίαιος, την χτυπούσε και φοβόταν να του φέρει αντιρρήσεις, ακόμη και όταν εκείνος δεν ήταν παρών.


«Γιατί να εμπιστευτεί ο Ομάρ Ματίν τη Νουρ, μια γυναίκα την οποία δεν σεβόταν; Δεν ήταν ίση του, δεν ήταν σύντροφός του, δεν ήταν η έμπιστή του», είπε στην αγόρευσή της η Λίντα Μορένο, την Τετάρτη.


Κατά τη διάρκεια της ακροματικής διαδικασίας οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Ομάρ Ματίν σχεδίαζε αρχικά να επιτεθεί στο θεματικό πάρκο της Disney στο Ορλάντο, αλλά τελικά τον απέτρεψε η ισχυρή αστυνομική παρουσία στον χώρο αυτό και έτσι επέλεξε ως στόχο του το Pulse.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο Ματίν τηλεφώνησε στην αστυνομία και δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Σκοτώθηκε λίγο αργότερα, κατά την επέμβαση των αστυνομικών στο κέντρο νυκτερινής διασκέδασης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ