Ιταλός συνελήφθη στην Τουρκία για λαθρεμπόριο τρούφας και θα πληρώσει πρόστιμο 100.000 ευρώ

Ιταλός συνελήφθη στην Τουρκία για λαθρεμπόριο τρούφας και θα πληρώσει πρόστιμο 100.000 ευρώ Facebook Twitter
0

Ένας Ιταλός συνελήφθη στην Τουρκία ενώ επιχειρούσε να βγάλει παράνομα από τη χώρα αρκετά κιλά λευκής τρούφας και οι τουρκικές αρχές τον καταδίκασαν να πληρώσει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δασική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης.


Ο άνδρας συνελήφθηκε στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Βουλγαρίας έχοντας στην κατοχή του 28,96 κιλά λευκής τρούφας είδους Tuberborchii, που είχε συλλέξει παράνομα, επισήμανε η Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών της Κωνσταντινούπολης σε ένα δελτίο τύπου.


Αυτού του είδους η τρούφα, η οποία είναι «ελάχιστα γνωστή (στην Τουρκία) είναι ένα πολύ δημοφιλές έδεσμα στην Ευρώπη», τονίζεται στο δελτίο τύπου.


Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε να καταβάλει ένα «αστρονομικό» πρόστιμο, ύψους 466.509 τουρκικές λιρών - περίπου 100.000 ευρώ.


Όσοι «παρατηρούν ξένους να περιφέρονται στα δάση, ιδίως με τη συνοδεία σκύλων, πρέπει να ενημερώνουν τη δασική υπηρεσία» δήλωσε ο Ρετζέπ Ατές, διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δασών της Κωνσταντινούπολης.


Οι τιμές της αγοράς για τη λευκή τρούφα στην Ιταλία χτύπησαν «κόκκινο» το 2017: 600 ευρώ τα 100 γραμμάρια, ήτοι 6000 ευρώ το κιλό, λόγω της ξηρασίας, ενώ το 2016 η τιμή τους κυμαινόταν μεταξύ 3000 και 4000 ευρώ το κιλό.


Η πόλη της Άλμπας, στη βόρεια Ιταλία, φιλοξενεί κάθε χρόνο, εδώ και σχεδόν 90 χρόνια και για τουλάχιστον 2 μήνες, μια μεγάλη έκθεση λευκής τρούφας κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιείται μια συμβολική δημοπρασία του εκλεκτού εδέσματος.


Μια παρτίδα λευκής τρούφας βάρους περίπου 850 γραμμαρίων είχε πωληθεί το Νοέμβριο έναντι 75.000 ευρώ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM