Η ιστορία της Λαίδης Λούκαν: Η χήρα του αριστοκράτη που σκότωσε την νταντά άφησε όλη την περιουσία της σε ίδρυμα αστέγων

Η ιστορία της Λαίδης Λούκαν: Η χήρα του αριστοκράτη που σκότωσε την νταντά άφησε όλη την περιουσία της σε ίδρυμα αστέγων Facebook Twitter
1

Η χήρα του φυγόδικου αριστοκράτη Λόρδου Λούκαν δήλωνε πως δεν φοβάται να πεθάνει μόνη αφού ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει την πληγή που δημιουργήθηκε στην οικογένεια της μετά την εξαφάνιση του συζύγου της.

Ο Λόρδος, ο οποίος ήταν βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της νταντάς της οικογένειάς του, εξαφανίστηκε πριν από 43 χρόνια και σήμερα έγινε γνωστό πως η Λαίδη Βερόνικα Λούκαν άφησε όλη την περιουσία της σε ένα ίδρυμα για τους άστεγους - και τίποτα στα τρία παιδιά της.

Η Λούκαν βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η κόρη της, Καμίλα Μπίνγκαμ, αποκάλυψε ότι η μητέρα της άφησε όλη την περιουσία της, το ύψος της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, στη φιλανθρωπική οργάνωση.

Η ιστορία της Λαίδης Λούκαν: Η χήρα του αριστοκράτη που σκότωσε την νταντά άφησε όλη την περιουσία της σε ίδρυμα αστέγων Facebook Twitter

«Σε μια περίοδο που περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν μείνει χωρίς σπίτι, είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για την υποστήριξη που λαμβάνουμε. Τα έσοδα από την περιουσία της Λαίδης Λούκαν θα βοηθήσουν το Shelter (σ.σ. "Καταφύγιο") να συνεχίζει τον αγώνα του», είπε ένας εκπρόσωπος της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Η Βερόνικα Λούκαν είχε αποξενωθεί από τον σύζυγό της την εποχή που δολοφονήθηκε η νταντά Σάντρα Ρίβετ, το 1974. Από το γάμο της με τον Τζον Μπίνγκαμ, 7ο Κόμη του Λούκαν, είχε αποκτήσει τρία παιδιά.

Ο Λόρδος Λούκαν εξαφανίστηκε λίγες ώρες αφότου η Σάντρα Ρίβετ βρέθηκε νεκρή, ξυλοκοπημένη μέχρι θανάτου, μέσα στο σπίτι του, στο κεντρικό Λονδίνο.

Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε αργότερα στη νότια Αγγλία και μέσα βρέθηκε ένας μολυβδοσωλήνας. Η αστυνομία υποψιαζόταν ότι ο αριστοκράτης μπέρδεψε την νταντά με τη γυναίκα του η οποία δέχτηκε επίσης επίθεση αλλά κατάφερε να διαφύγει, έτρεξε σε μια γειτονική παμπ και, αιμόφυρτη, κάλεσε την αστυνομία.

Αργότερα κατονόμασε ως δράστη τον σύζυγό της. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν διάφορες μαρτυρίες ανθρώπων που ανέφεραν πως είχαν δει το Λόρδο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά ποτέ δεν αποδείχτηκε κάτι.

Πέρυσι, η Λαίδη έδωσε μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη, στην οποία είπε ότι πίστευε πως ο σύζυγός της είχε πηδήξει στην προπέλα ενός φέρι μποτ έτσι ώστε τα απομεινάρια του να μην βρεθούν - «Νομίζω ότι ήταν αρκετά γενναίο», είχε πει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM