Η Αυστρία αρνήθηκε την είσοδο σε μαχητή του ΙΚ που χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση

Η Αυστρία αρνήθηκε την είσοδο σε μαχητή του ΙΚ που χρειαζόταν χειρουργική επέμβαση Facebook Twitter
1

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι αρνήθηκε να δεχτεί στη χώρα έναν Γεωργιανό, που φέρεται ως μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και ο οποίος χρειαζόταν να υποβληθεί κατεπειγόντως σε χειρουργική επέμβαση, επικαλούμενο "σημαντικούς κινδύνους" για την ασφάλεια της χώρας.

Ο Τεμιρλάν Μ., 19 ετών, που θεωρείται συνεργάτης του Τσετσένου Αχμέντ Τσατάγιεφ, του εγκέφαλου της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το 2016, τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι στις 26 Δεκεμβρίου, σε μια επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στη βόρεια Γεωργία, σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung.

Οι γεωργιανές αρχές επικοινώνησαν με τις αντίστοιχες της Αυστρίας και ζήτησαν να μεταφερθεί ο νεαρός άνδρας, ο οποίος στο μεταξύ είχε πέσει σε κώμα, σε νοσοκομείο της Βιέννης για να χειρουργηθεί. Όμως, η αυστριακή κυβέρνηση αρνήθηκε αυτό το αίτημα, όπως είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα.

Η άφιξη του Τεμιρλάν Μ. στη Βιέννη θα συνεπαγόταν "σημαντικούς κινδύνους για την εσωτερική ασφάλεια" της Αυστρίας, υπογράμμισε το υπουργείο, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενη απόπειρα απελευθέρωσής του ή για κάποιον εκβιασμό, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο οι αρχές.

Ο Τσατάγιεφ, που σκοτώθηκε τον Νοέμβριο από Γεωργιανούς αστυνομικούς στην Τιφλίδα, έζησε στη Βιέννη από το 2003 μέχρι το 2011. Τότε έφυγε για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία. Θεωρείται ως ο εγκέφαλος της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, τον Ιούνιο του 2016, όπου σκοτώθηκαν 46 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια