Μέρκελ: Δικαιοσύνη για τις επόμενες γενιές η μη δημιουργία νέου δημόσιου χρέους

Μέρκελ: Δικαιοσύνη για τις επόμενες γενιές η μη δημιουργία νέου δημόσιου χρέους Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ως πράξη «δικαιοσύνης για τις γενιές» περιέγραψε τις επιδόσεις της κυβέρνησής της στα θέματα προϋπολογισμού και δημιουργίας νέου χρέους, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, συγχαίροντας τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τα σχέδια δαπανών που έχει καταρτίσει και απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις κατηγορίες ότι το κόμμα της έχει εμμονή με το χρέος.


Σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της στο Μούνστερ, η καγκελάριος συνοδευόταν από τον υφυπουργό Οικονομικών Γενς Σπαν, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή και εκλέγεται εκεί, ενώ θεωρείται ότι ανήκει στην πιο συντηρητική πτέρυγα του κόμματος, όπως και ο κ. Σόιμπλε.


«Ο Γενς Σπαν γνωρίζει πόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λοιδορείται ως "ο άνθρωπος που μπορεί να σκεφτεί μόνο τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό"», δήλωσε η Μέρκελ, για να προσθέσει ότι το χρέος αποτελεί βάρος για τις επόμενες γενιές. «Θα επρόκειτο για την σημαντικότερη μορφή αδικίας αν παραδίδαμε ακόμη μεγαλύτερα βουνά χρέους, άρα είναι σωστή η δέσμευσή μας να μην δημιουργήσουμε νέο χρέος τα επόμενα τέσσερα χρόνια», τόνισε.


Το ζήτημα της δημοσιονομικής πειθαρχίας αποτελεί κεντρικό σημείο τριβής κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) παραμένουν πιστοί στον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) τάσσεται υπέρ μεγαλύτερων επενδύσεων στην παιδεία, σε έργα υποδομής και στην καινοτομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM