Μέρκελ: Δικαιοσύνη για τις επόμενες γενιές η μη δημιουργία νέου δημόσιου χρέους

Μέρκελ: Δικαιοσύνη για τις επόμενες γενιές η μη δημιουργία νέου δημόσιου χρέους Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ως πράξη «δικαιοσύνης για τις γενιές» περιέγραψε τις επιδόσεις της κυβέρνησής της στα θέματα προϋπολογισμού και δημιουργίας νέου χρέους, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, συγχαίροντας τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τα σχέδια δαπανών που έχει καταρτίσει και απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις κατηγορίες ότι το κόμμα της έχει εμμονή με το χρέος.


Σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της στο Μούνστερ, η καγκελάριος συνοδευόταν από τον υφυπουργό Οικονομικών Γενς Σπαν, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή και εκλέγεται εκεί, ενώ θεωρείται ότι ανήκει στην πιο συντηρητική πτέρυγα του κόμματος, όπως και ο κ. Σόιμπλε.


«Ο Γενς Σπαν γνωρίζει πόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λοιδορείται ως "ο άνθρωπος που μπορεί να σκεφτεί μόνο τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό"», δήλωσε η Μέρκελ, για να προσθέσει ότι το χρέος αποτελεί βάρος για τις επόμενες γενιές. «Θα επρόκειτο για την σημαντικότερη μορφή αδικίας αν παραδίδαμε ακόμη μεγαλύτερα βουνά χρέους, άρα είναι σωστή η δέσμευσή μας να μην δημιουργήσουμε νέο χρέος τα επόμενα τέσσερα χρόνια», τόνισε.


Το ζήτημα της δημοσιονομικής πειθαρχίας αποτελεί κεντρικό σημείο τριβής κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) παραμένουν πιστοί στον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) τάσσεται υπέρ μεγαλύτερων επενδύσεων στην παιδεία, σε έργα υποδομής και στην καινοτομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM