Ινδία: Γέννησε η 10χρονη που βιάστηκε από τον θείο της - Η ίδια δεν γνωρίζει πως ήταν έγκυος

Ινδία: Γέννησε η 10χρονη που βιάστηκε από τον θείο της - Η ίδια δεν γνωρίζει πως ήταν έγκυος Facebook Twitter
Περίπου 20.000 περιπτώσεις βιασμών καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ινδία, όμως ο πραγματικός τους αριθμός εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος. EPA/MONEY SHARMA
0

Ένα μωρό κοριτσάκι έφερε στον κόσμο μία 10χρονη στην Ινδία, η οποία έμεινε έγκυος αφότου βιάστηκε από τον θείο της. Τον περασμένο μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είχε απορρίψει το αίτημα της οικογένειάς της και δεν της επέτρεψε να προχωρήσει σε άμβλωση.

Όπως μεταδίδει το BBC, το 10χρονο κορίτσι δεν γνωρίζει ότι γέννησε. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της είχαν πει ότι έχει φουσκωμένη κοιλιά λόγω μίας μεγάλης πέτρας στο στομάχι της. Το παιδί νομίζει ότι υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αφαίρεσή της.

Το μωρό, που ζυγίζει 2,5 κιλά, γεννήθηκε με καισαρική στις 6.52 (ώρα Ελλάδας) σε νοσοκομείο της πόλης Τσαντιγκάρ. Αξιωματούχος δήλωσε στο BBC πως τόσο η μητέρα, όσο και το νεογέννητο είναι καλά.

Η 10χρονη είχε καταγγείλει πως βιάστηκε από τον θείο της αρκετές φορές τους τελευταίους εφτά μήνες, και ο θείος της συνελήφθη. Η εγκυμοσύνη της έγινε γνωστή μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, όταν παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά και οι γονείς της την πήγαν στο νοσοκομείο.

Η οικογένεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να επιτραπεί η άμβλωση. Αφότου το εφετείο απέρριψε το αίτημά τους, απευθύνθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, που επίσης δεν επέτρεψε την άμβλωση στην 32η εβδομάδα της κύησης καθώς μία επιτροπή γιατρών έκρινε πως η διακοπή της εγκυμοσύνης σε αυτό το στάδιο θα ήταν «υπερβολικά επικίνδυνη».

Οι αμβλώσεις δεν επιτρέπονται στην Ινδία μετά την 20η εβδομάδα κύησης, εκτός κι αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.

Η Ινδία κατέχει θλιβερό ρεκόρ στους βιασμούς. Μόνο στο Νέο Δελχί το 2015 είχαν καταγραφεί 2.199 βιασμοί, δηλαδή έξι την ημέρα κατά μέσο όρο.

Περίπου 20.000 περιπτώσεις βιασμών καταγράφονται κάθε χρόνο στη χώρα, όμως ο πραγματικός τους αριθμός εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς πολλά θύματα αποφεύγουν να καταγγείλουν την επίθεση εναντίον τους φοβούμενα τον στιγματισμό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Διεθνή / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM
Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές fashion weeks

Διεθνή / Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές εβδομάδες μόδας

Παραδοσιακά υφάσματα, ιστορικά μοτίβα και πιο σύγχρονες σιλουέτες φέρνουν το “China Chic” στο προσκήνιο των φετινών εβδομάδων μόδας σε Πεκίνο και Σανγκάη, σε μια στιγμή που τα κινεζικά brands επανασυστήνονται και διεθνώς.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Εντείνονται τα σενάρια για χερσαία εισβολή των ΗΠΑ - «Ο Τραμπ ίσως στείλει άλλους 10.000 στρατιώτες»

Ο Τραμπ, βέβαια, συνεχίζει να κάνει λόγο για «διαπραγματεύσεις με το Ιράν», με την Τεχεράνη να το αρνείται και να θέτει τους δικούς της όρους για τερματισμό του πολέμου
THE LIFO TEAM