Ο Τραμπ ζητά λιγότερη επιείκεια απέναντι στους υπόπτους για ναρκωτικά και ο διευθυντής της Δίωξης αντιδρά

Ο Τραμπ ζητά λιγότερη επιείκεια απέναντι στους υπόπτους για ναρκωτικά και ο διευθυντής της Δίωξης αντιδρά Facebook Twitter
0

Ο ασκών καθήκοντα διευθυντή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ για την προτροπή του Αμερικανού προέδρου προς αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόµου να μην «και πολύ επιεικείς» με τους υπόπτους που συλλαμβάνουν.


Ο διευθυντής της DEA Τσακ Ρόζενμπεργκ κάλεσε τους αξιωματούχους της υπηρεσίας να επιδεικνύουν «σεβασμό και συμπόνια», σημειώνοντας ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένος να εκφραστεί ανοιχτά σε αυτή την περίπτωση που «κάτι είναι λάθος».


Ο Ρόζενμπεργκ έστειλε ένα email σε όλα τα μέλη της υπηρεσίας το Σάββατο, μία μέρα μετά την ομιλία που παραχώρησε ο Τραμπ σε αξιωματούχους στο Μπρέντγουντ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέτρεψε τους αξιωματούχους, ως μέρος μιας σκληρότερης στάσης εναντίον των υπόπτων, να εγκαταλείψουν πρακτικές όπως να προστατεύουν το κεφάλι του υπόπτου όταν τον τοποθετούν μέσα στο περιπολικό.


Αυτή η σύσταση του Τραμπ συγκέντρωσε κριτική από πολλές τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ανάμεσά τους και του Ρόζενμπεργκ.


«Γράφω επειδή έχουμε μια υποχρέωση να εκφραζόμαστε ανοιχτά όταν κάτι είναι λάθος», ανέφερε ο επικεφαλής της DEA στο ηλεκτρονικό του μήνυμα. «Ο πρόεδρος, σε παρατηρήσεις που διατύπωσε χθες στην Νέα Υόρκη, ενέκρινε συμπεριφορές κατάχρησης εξουσίας της αστυνοµίας, αναφορικά με την μεταχείριση ατόμων που συλλαμβάνονται από δυνάμεις επιβολής του νόμου», τόνισε.


Ο Ρόζενμεργκ, που είχε διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο πρώτος επικεφαλής ομοσπονδιακής υπηρεσίας που ασκεί ανοιχτά κριτική στον πρόεδρο Τραμπ για τοποθετήσεις του.


Ο Τσακ Κάντερμπερι, πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδικάτου αστυνομικών της χώρας, υποστήριξε με ανακοίνωσή του το Σάββατο ότι τα σχόλια Τραμπ ερμηνεύθηκαν «υπερβολικά κατά γράμμα» από τα μέσα ενημέρωσης.


Ο διευθυντής της DEA δήλωσε πως δεν επιδιώξει να προωθήσει καμία πολιτική ατζέντα, αλλά ήθελε να υπενθυμίσει στους αξιωματούχους της υπηρεσίας που διευθύνει τις βασικές τους αρχές, όπως την λογοδοσία, την πολυμορφία και την εντιμότητα.


«Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε. Με αυτόν τον τρόπο μεταχειριζόμαστε όσους αντιμετωπίζουμε στην δουλειά μας: θύματα, αυτόπτες μάρτυρες, υπόπτους και κατηγορούμενους. Αυτό είμαστε», ανέφερε στο μήνυμά του.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM