Ο Τραμπ ζητά λιγότερη επιείκεια απέναντι στους υπόπτους για ναρκωτικά και ο διευθυντής της Δίωξης αντιδρά

Ο Τραμπ ζητά λιγότερη επιείκεια απέναντι στους υπόπτους για ναρκωτικά και ο διευθυντής της Δίωξης αντιδρά Facebook Twitter
0

Ο ασκών καθήκοντα διευθυντή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ για την προτροπή του Αμερικανού προέδρου προς αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόµου να μην «και πολύ επιεικείς» με τους υπόπτους που συλλαμβάνουν.


Ο διευθυντής της DEA Τσακ Ρόζενμπεργκ κάλεσε τους αξιωματούχους της υπηρεσίας να επιδεικνύουν «σεβασμό και συμπόνια», σημειώνοντας ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένος να εκφραστεί ανοιχτά σε αυτή την περίπτωση που «κάτι είναι λάθος».


Ο Ρόζενμπεργκ έστειλε ένα email σε όλα τα μέλη της υπηρεσίας το Σάββατο, μία μέρα μετά την ομιλία που παραχώρησε ο Τραμπ σε αξιωματούχους στο Μπρέντγουντ στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέτρεψε τους αξιωματούχους, ως μέρος μιας σκληρότερης στάσης εναντίον των υπόπτων, να εγκαταλείψουν πρακτικές όπως να προστατεύουν το κεφάλι του υπόπτου όταν τον τοποθετούν μέσα στο περιπολικό.


Αυτή η σύσταση του Τραμπ συγκέντρωσε κριτική από πολλές τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, ανάμεσά τους και του Ρόζενμπεργκ.


«Γράφω επειδή έχουμε μια υποχρέωση να εκφραζόμαστε ανοιχτά όταν κάτι είναι λάθος», ανέφερε ο επικεφαλής της DEA στο ηλεκτρονικό του μήνυμα. «Ο πρόεδρος, σε παρατηρήσεις που διατύπωσε χθες στην Νέα Υόρκη, ενέκρινε συμπεριφορές κατάχρησης εξουσίας της αστυνοµίας, αναφορικά με την μεταχείριση ατόμων που συλλαμβάνονται από δυνάμεις επιβολής του νόμου», τόνισε.


Ο Ρόζενμεργκ, που είχε διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο πρώτος επικεφαλής ομοσπονδιακής υπηρεσίας που ασκεί ανοιχτά κριτική στον πρόεδρο Τραμπ για τοποθετήσεις του.


Ο Τσακ Κάντερμπερι, πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδικάτου αστυνομικών της χώρας, υποστήριξε με ανακοίνωσή του το Σάββατο ότι τα σχόλια Τραμπ ερμηνεύθηκαν «υπερβολικά κατά γράμμα» από τα μέσα ενημέρωσης.


Ο διευθυντής της DEA δήλωσε πως δεν επιδιώξει να προωθήσει καμία πολιτική ατζέντα, αλλά ήθελε να υπενθυμίσει στους αξιωματούχους της υπηρεσίας που διευθύνει τις βασικές τους αρχές, όπως την λογοδοσία, την πολυμορφία και την εντιμότητα.


«Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε. Με αυτόν τον τρόπο μεταχειριζόμαστε όσους αντιμετωπίζουμε στην δουλειά μας: θύματα, αυτόπτες μάρτυρες, υπόπτους και κατηγορούμενους. Αυτό είμαστε», ανέφερε στο μήνυμά του.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM