Φουκουσίμα: η ραδιενέργεια μπορεί να σκοτώσει πάνω από 1000 ανθρώπους

Φουκουσίμα: η ραδιενέργεια μπορεί να σκοτώσει πάνω από 1000 ανθρώπους Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου Στάνφορντ, 1300 άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν λόγω της έκθεσης σε ραδιενέργεια μετά την περσινή καταστροφή στη Φουκουσίμα και άλλοι 2500 μπορεί να πάθουν καρκίνους που δεν είναι το ίδιο επιθετικοί, γράφει το us news.

Τον περασμένο Μάρτιο ένας καθηγητής της Οξφόρδης δήλωσε ότι «η ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα δεν έχει προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες και είναι απίθανο να γίνει αυτό μέσα στα επόμενα 50 χρόνια.» Όμως τώρα η έρευνα του Στάνφορντ ισχυρίζεται ότι δεν είναι έτσι. «Δεν θα έχουμε μηδέν θανάτους. Δεν θα είναι ούτε δεκάδες, ούτε χιλιάδες, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι ασήμαντο.»

Το χειρότερο σενάριο είναι ότι οι θάνατοι θα φτάσουν τους 1300 ενώ οι πιο συντηρητικές προβλέψεις μιλούν για μερικές εκατοντάδες. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τους εξής παράγοντες: από τη δόση της ραδιενέργειας και σε τι ακριβώς έχει εκτεθεί ο πληθυσμός. Τα περισσότερα θύματα θα είναι κάτοικοι της περιοχής αλλά δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και κρούσματα σε γειτονικές χώρες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM