Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου Στάνφορντ, 1300 άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν λόγω της έκθεσης σε ραδιενέργεια μετά την περσινή καταστροφή στη Φουκουσίμα και άλλοι 2500 μπορεί να πάθουν καρκίνους που δεν είναι το ίδιο επιθετικοί, γράφει το us news.

Τον περασμένο Μάρτιο ένας καθηγητής της Οξφόρδης δήλωσε ότι «η ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα δεν έχει προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες και είναι απίθανο να γίνει αυτό μέσα στα επόμενα 50 χρόνια.» Όμως τώρα η έρευνα του Στάνφορντ ισχυρίζεται ότι δεν είναι έτσι. «Δεν θα έχουμε μηδέν θανάτους. Δεν θα είναι ούτε δεκάδες, ούτε χιλιάδες, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι ασήμαντο.»

Το χειρότερο σενάριο είναι ότι οι θάνατοι θα φτάσουν τους 1300 ενώ οι πιο συντηρητικές προβλέψεις μιλούν για μερικές εκατοντάδες. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τους εξής παράγοντες: από τη δόση της ραδιενέργειας και σε τι ακριβώς έχει εκτεθεί ο πληθυσμός. Τα περισσότερα θύματα θα είναι κάτοικοι της περιοχής αλλά δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και κρούσματα σε γειτονικές χώρες.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr