O Τζάστιν Τρουντό υπερασπίστηκε το μπουρκίνι κι απέκλεισε απαγόρευσή του

O Τζάστιν Τρουντό υπερασπίστηκε το μπουρκίνι κι απέκλεισε απαγόρευσή του Facebook Twitter
6

Θέση στο αμφιλεγόμενο ζήτημα του μπουρκίνι και την απαγόρευσή του στις παραλίες πήρε ο Τζάντιν Τρουντό, ο οποίος και υπερασπίστηκε τα ατομικά δικαιώματα και τις προσωπικές ελευθερίες, απορρίπτοντας κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση νομοθετών από το Κεμπέκ για απαγόρευση της συγκεκριμένης ενδυμασίας στη χώρα.

"Στον Καναδά πρέπει να είμαστε παραπάνω από ανεκτικοί. Μπορούμε να μιλάμε για αποδοχή, ειλικρίνεια, φιλία, κατανόηση; Έχει να κάνει με το που οδηγούμαστε και τι περνάμε καθημερινά στις ποικιλόμορφες και πλούσιες κοινωνίες μας" σημείωσε ο καναδός Πρωθυπουργός έπειτα από συνάντηση του υπουργικού του συμβουλίου για την κυβερνητική ατζέντα.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Guardian, κάποιοι νομοθέτες στο Κεμπέκ του Καναδά έχουν ήδη προτείνει την απαγόρευση του μπουρκίνι, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας που το απαγόρευσε σε τουλάχιστον 15 πόλεις, ανάμεσά τους η Νίκαια που έγινε στόχος τζιχαντιστών στις 14 Ιουλίου, με το επιχείρημα πως έτσι θα αποφευχθεί η δημόσια αταξία. 

Στις απαιτήσεις τους ο Τρουντό απάντησε χρησιμοποιώντας λέξεις όπως "αποδοχή, φιλία και κατανόηση", σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα έπρεπε να γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης, αφήνοντας ευθείες βολές κατά της απαγόρευσης του μπουρκίνι σε Νίκαια, Κάννες και άλλες πόλεις της Γαλλίας.

"Το να ανέχεσαι κάποιον σημαίνει να σέβεσαι το δικαίωμά του να υπάρχει, υπό την προϋπόθεση ότι δεν σε ενοχλεί, τόσο πολύ" τόνισε ο καναδός Πρωθυπουργός με αρκετά μεγάλη δόση ειρωνείας απέναντι στις κυβερνήσεις που διακηρύσσουν την ανεκτικότητα, αλλά κατά τα άλλα υπονομεύουν τα ατομικά δικαιώματα.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM