O Τζάστιν Τρουντό υπερασπίστηκε το μπουρκίνι κι απέκλεισε απαγόρευσή του

O Τζάστιν Τρουντό υπερασπίστηκε το μπουρκίνι κι απέκλεισε απαγόρευσή του Facebook Twitter
6

Θέση στο αμφιλεγόμενο ζήτημα του μπουρκίνι και την απαγόρευσή του στις παραλίες πήρε ο Τζάντιν Τρουντό, ο οποίος και υπερασπίστηκε τα ατομικά δικαιώματα και τις προσωπικές ελευθερίες, απορρίπτοντας κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση νομοθετών από το Κεμπέκ για απαγόρευση της συγκεκριμένης ενδυμασίας στη χώρα.

"Στον Καναδά πρέπει να είμαστε παραπάνω από ανεκτικοί. Μπορούμε να μιλάμε για αποδοχή, ειλικρίνεια, φιλία, κατανόηση; Έχει να κάνει με το που οδηγούμαστε και τι περνάμε καθημερινά στις ποικιλόμορφες και πλούσιες κοινωνίες μας" σημείωσε ο καναδός Πρωθυπουργός έπειτα από συνάντηση του υπουργικού του συμβουλίου για την κυβερνητική ατζέντα.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Guardian, κάποιοι νομοθέτες στο Κεμπέκ του Καναδά έχουν ήδη προτείνει την απαγόρευση του μπουρκίνι, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας που το απαγόρευσε σε τουλάχιστον 15 πόλεις, ανάμεσά τους η Νίκαια που έγινε στόχος τζιχαντιστών στις 14 Ιουλίου, με το επιχείρημα πως έτσι θα αποφευχθεί η δημόσια αταξία. 

Στις απαιτήσεις τους ο Τρουντό απάντησε χρησιμοποιώντας λέξεις όπως "αποδοχή, φιλία και κατανόηση", σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα έπρεπε να γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης, αφήνοντας ευθείες βολές κατά της απαγόρευσης του μπουρκίνι σε Νίκαια, Κάννες και άλλες πόλεις της Γαλλίας.

"Το να ανέχεσαι κάποιον σημαίνει να σέβεσαι το δικαίωμά του να υπάρχει, υπό την προϋπόθεση ότι δεν σε ενοχλεί, τόσο πολύ" τόνισε ο καναδός Πρωθυπουργός με αρκετά μεγάλη δόση ειρωνείας απέναντι στις κυβερνήσεις που διακηρύσσουν την ανεκτικότητα, αλλά κατά τα άλλα υπονομεύουν τα ατομικά δικαιώματα.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Αφορμή για την παραίτηση του Χαράλαμπου Χαραλάμπους στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει με συνομιλίες που αποκαλύπτουν ροή «μαύρου» χρήματος κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χριστοδουλίδη
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM