OHE: Tο 2017 θα πρέπει να επανεγκατασταθούν περίπου 1,19 εκατομμύριο πρόσφυγες

OHE: Tο 2017 θα πρέπει να επανεγκατασταθούν περίπου 1,19 εκατομμύριο πρόσφυγες Facebook Twitter
1

Περίπου 1,19 εκατομμύρια πρόσφυγες, ανάμεσά τους πάρα πολλοί Σύροι, μη έχοντας τη δυνατότητα να μείνουν στη χώρα υποδοχής τους για λόγους κυρίως ασφαλείας ή έλλειψης θέσεων, θα πρέπει να επανεγκατασταθούν σε τρίτη χώρα το 2017, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.


Ο αριθμός αυτός σημαίνει έκρηξη των αναγκών κατά 72% μεταξύ 2014 και 2017, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).


Αυτή η θεαματική αύξηση εξηγείται κυρίως λόγω της συριακής σύγκρουσης, η οποία ανάγκασε εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Σύμφωνα με προβλέψεις του ΟΗΕ, το 2017, οι σύροι πρόσφυγες θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% των αναγκών για επανεγκατάσταση, ακολουθούν οι Σουδανοί (11%), οι Αφγανοί (10%) και οι πρόσφυγες από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (9%).


Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων για τις επανεγκαταστάσεις παραμένει ωστόσο πολύ ανεπαρκής, δηλώνει με λύπη η HDR η οποία είναι αντιμέτωπη με το γεγονός ότι ελάχιστες χώρες δέχονται να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες και ότι πολλές κυβερνήσεις εφαρμόζουν ετήσιες ποσοστώσεις για τη φιλοξενία τους.


Η υπηρεσία του ΟΗΕ ελπίζει ότι θα μπορέσει να μεριμνήσει για την επανεγκατάσταση μόνο 170.000 προσφύγων το 2017 (έναντι 143.000 φέτος και περισσοτέρων από 100.000 το 2015). Πέρυσι, όπως τις προηγούμενες χρονιές, οι ΗΠΑ ήταν η χώρα που δέχθηκε τους περισσότερους πρόσφυγες (82.491) που είχαν ανάγκη επανεγκατάστασης, ενώ ακολούθησαν ο Καναδάς (22.886), η Αυστραλία (9.321), η Νορβηγία (9.321), η Βρετανία (3.622).


"Μένουν ακόμη πολλά να γίνουν για να αντιμετωπιστεί ο αυξανόμενος αριθμός αυτών που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι", δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Μάρτιο, τουλάχιστον 480.000 Σύροι, δηλαδή 10% του συνόλου των προσφύγων και των εκτοπισμένων που διέφυγαν από τη σύγκρουση, θα πρέπει να βρουν μια τρίτη χώρα για να επανεγκατασταθούν τα επόμενα τρία χρόνια.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM