Η SpaceX θα στείλει τηλεκατευθυνόμενα οχήματα στη Σελήνη για αγώνες αυτοκινήτων

Η SpaceX θα στείλει τηλεκατευθυνόμενα οχήματα στη Σελήνη για αγώνες αυτοκινήτων Facebook Twitter
0

Η SpaceX ενέκρινε την αποστολή τηλεκατευθυνόμενων οχημάτων στη Σελήνη για τον πρώτο «σεληνιακό» αγώνα αυτοκινήτου.

Πιο συγκεκριμένα, η Moon Mark, μια εταιρεία ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, πρόκειται να διοργανώσει τον πρώτο αγώνα αυτοκινήτων στη Σελήνη το 2021.

Η Moon Mark συνεργάστηκε με την εταιρεία αεροδιαστημικής, Intuitive Machines, για την έναρξη του εγχειρήματος. Στην εκδήλωση θα υπάρχουν αυτοκίνητα με τηλεχειρισμό που θα κινούνται γύρω από τη βραχώδη επιφάνεια του Oceanus Procellarum, μια πεδιάδα που βρίσκεται στη δυτική άκρη του φεγγαριού.

Τα αυτοκίνητα θα ταξιδέψουν στο φεγγάρι μέσω του πυραύλου SpaceX Falcon 9, ο οποίος είναι επίσης έτοιμος να στείλει τους αστροναύτες της NASA πίσω στη Σελήνη το 2024.

Η Moon Mark έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τον διαγωνισμό στον οποίο θα συμμετέχουν έξι ομάδες μαθητών που θα σχεδιάσουν τα οχήματα.

Η εταιρεία θα επιλέξει τις δύο καλύτερες ομάδες και να τους δώσει την ευκαιρία να κατασκευάσουν τα οχήματα που θα σταλούν στη Σελήνη. Η πίστα θα προσδιοριστεί από τον σχεδιαστή πίστας αγώνων της Formula 1, Herman Tilke. 

 
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM