Πέθανε στα 46 του, ο Tony Hsieh, οραματιστής και πρώην CEO της Zappos

Πέθανε στα 46 του, ο Tony Hsieh, οραματιστής και πρώην CEO της Zappos Facebook Twitter
Πέθανε στα 46 του, ο Tony Hsieh, οραματιστής και πρώην CEO της Zappos (CNN)
0

Ο Tony Hsieh, ο πρώην CEO της online εταιρείας υπόδησης και ένδυσης, Zappos, πέθανε έχοντας γύρω του την οικογένειά του, την Παρασκευή, ανέφερε η Megan Fazio, εκπρόσωπος της εταιρείας DTP στην οποία ο Hsieh υπήρξε οραματιστής και δημιουργός.

Ο Hsieh, 46 ετών, πέθανε από τραυματισμούς που προκλήθηκαν έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε σπίτι στο Κοννέκτικατ, όπου είχε πάει για να επισκεφτεί την οικογένειά του, είπε η Fazio.

«Η καλοσύνη και η γενναιοδωρία του Tony άγγιξαν τις ζωές όλων γύρω του και φώτισαν τον κόσμο για πάντα» ανέφερε σε δήλωσή της η οικογένειά του.

«Το μότο του: να διαδώσετε την ευτυχία. Αντί να θρηνούμε τη μετάβασή του, σας ζητάμε να συμμετάσχετε μαζί μας για να γιορτάσουμε τη ζωή του», ανέφερε η δήλωση.

Ο Hsieh ήταν γνωστός για την ηγετική του δράση στο διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πώλησης υποδημάτων και ενδυμάτων Zappos. Είχε αποσυρθεί πρόσφατα, αφού πέρασε 20 χρόνια στην εταιρεία, έγραψε ο CEO της Zappos, Kedar Deshpande την Παρασκευή.

«Ο κόσμος έχει χάσει έναν τεράστιο οραματιστή και έναν απίστευτο άνθρωπο», έγραψε ο Deshpande. «Αναγνωρίζουμε ότι όχι μόνο έχουμε χάσει τον εμπνευσμένο πρώην ηγέτη μας, αλλά πολλοί από εσάς, έχετε επίσης χάσει έναν μέντορα και έναν φίλο», πρόσθεσε.

Ο Hsieh έπαιξε επίσης «καίριο ρόλο στη μεταμόρφωση του τουριστικού κέντρου του Λας Βέγκας», έγραψε ο κυβερνήτης της Νεβάδα, Steve Sisolak στο Twitter.

«Η Kathy κι εγώ στέλνουμε την αγάπη και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του Tony σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε στο μήνυμά του.

Από νωρίς το Σάββατο, τα social media γέμισαν με λόγια μνήμης και αγάπης για τον χαμό του Hseih. Πολλά από αυτά ήταν από άλλους ηγέτες στον χώρο των επιχειρήσεων.

«Ο Tony Hsieh ήταν πάντα γενναιόδωρος μαζί μου», δήλωσε ο Dan Price, επικεφαλής των Gravity Payments με έδρα το Σιάτλ. «Μου μιλούσε για οτιδήποτε και ήταν πάντα καλή στιγμή (για να μιλήσουμε). RIP Tony».

«Ήταν «ένας πραγματικά πρωτότυπος στοχαστής, ένας λαμπρός επιχειρηματίας, και ένας καλοκάγαθος και γενναιόδωρος φίλος για τόσους πολλούς», έγραψε ο Max Levchin, συνιδρυτής και πρώην επικεφαλής τεχνολογίας του PayPal.

Με πληροφορίες του CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM