Μάντεψε ποια από τις δύο λογόκρινε το Instagram

Μάντεψε ποια από τις δύο λογόκρινε το Instagram Facebook Twitter
Μάντεψε ποια από τις δύο λογόκρινε το Instagram (Instagram)
0

Αυστραλή κωμικός ανέβασε φωτογραφία της στο Instagram, διακωμωδώντας τη στάση μοντέλου της Victoria's Secret και κατάφερε να επαναφέρει τη συζήτηση για το αν ο αλγόριθμός του ευνοεί τελικά συγκεκριμένους σωματότυπους.

Συγκεκριμένα δε, εκείνους που είναι αδύνατοι και λευκοί.

Αυτή η ερώτηση προέκυψε ξανά όταν η η κωμικός CelesteBarber δημοσίευσε μια φωτογραφία της, μιμούμενη το πρώην μοντέλο της Victoria's Secret, Candice Swanepoel.

Ενώ και οι δύο φωτογραφίες αποκαλύπτουν τα ίδια μέρη του σώματος, το Instagram δεν επέτρεπε στους θαυμαστές να μοιράζονται την ανάρτηση της Barber.

Προειδοποιούσε δε τους χρήστες ότι η φωτογραφία «αντιβαίνει στις οδηγίες της κοινότητας του Instagram σχετικά με το γυμνό ή τη σεξουαλική δραστηριότητα».

Αντίθετα, για την ανάρτηση της Swanepoel, δεν έγινε καμία αναφορά.

«Διευκρινίστε τα πρότυπα για το σώμα, παιδιά», έγραψε η Barber, μοιράζοντας ένα στιγμιότυπο από την απόρριψη του Instagram. «Έχουμε 2020» πρόσθεσε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

When you finally sit down and your kid asks for a drink. #celestechallengeaccepted #celestebarber #funny

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Celeste Barber (@celestebarber) στις

Ο αλγόριθμος του Instagram όμως είναι ένα «θηρίο» που μπορεί να μην καταλάβουν ποτέ εντελώς οι χρήστες.

Αλλά αυτό που είναι γνωστό είναι ότι οι εικόνες που παραβιάζουν τους κανόνες του Instagram επισημαίνονται μέσω ενός συνδυασμού μη αυτόματης αναφοράς και συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Παράλληλα, το Instagram έχει επίσης περισσότερους από 15.000 υπαλλήλους που εργάζονται σε όλο τον κόσμο για να ελέγχουν αναρτήσεις και να αναζητούν απαγορευμένο υλικό.

Με όλη αυτή την τεχνολογία και τόσους πολλούς υπαλλήλους, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς οι προκαταλήψεις στοιχειώνουν ακόμα τον αλγόριθμο. Κι όμως συμβαίνει, σχολιάζει ο Guardian.

Αυτό δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό όμως. Τον Ιούνιο του 2020, το plus size model Nyome Nicholas-Williams δημοσίευσε μια καλλιτεχνική τόπλες φωτογραφία της, στην οποία καλύπτει το στήθος της με τα χέρια της.

Το Instagram την αφαίρεσε αμέσως. Η λογοκρισία μιας μαύρης γυναίκας στο πλαίσιο του κινήματος Black Lives Matter ήταν μια ιδιαίτερα τολμηρή κίνηση και δεν πέρασε απαρατήρητη.

Οι οπαδοί της κινητοποιήθηκαν και δημιούργησαν το hashtag #IWantToSeeNyome.

Τόσο η Barber όσο και η Nicholas-Williams λένε ότι το Instagram ζήτησε συγγνώμη. Η πλατφόρμα ανέφερε ότι οι φωτογραφίες τους λογοκρίθηκαν κατά λάθος και τώρα γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν οι οδηγίες και οι κανόνες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

An image of me a fat black woman started a movement all the while I was just being myself but this is me, unapologetically. 📸 @alex_cameron

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nyome Nicholas - Williams (@curvynyome) στις

Με πληροφορίες του Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ