AstraZeneca: Εφόσον συνεχιστούν οι δοκιμές, θα ξέρουμε ως τα τέλη του 2020 αν το εμβόλιο λειτουργεί

AstraZeneca: Εφόσον συνεχιστούν οι δοκιμές, θα ξέρουμε ως τα τέλη του 2020 αν το εμβόλιο λειτουργεί Facebook Twitter
AstraZeneca: Εφόσον συνεχίσουν οι δοκιμές θα ξέρουμε ως τα τέλη του 2020 αν το εμβόλιο λειτουργεί (EPA)
0

Μέχρι τα τέλη του 2020 θα γνωρίζουμε εάν το εμβόλιο θα προστατεύει από τον κορωνοϊό, δεδομένου ότι θα συνεχιστούν οι δοκιμές, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca.

Το εμβόλιο της AstraZeneca, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέστειλε χθες τις δοκιμές του σε εθελοντές μετά την εμφάνιση σοβαρής ασθένειας σε μία εθελόντρια.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της AstraZeneca Πασκάλ Σοριό δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει στα χέρια της η εταιρεία τη διάγνωση για την εθελόντρια λήπτρια του εμβολίου που έχει παρουσιάσει πρόβλημα στον μυελό των οστών.

Εξήγησε ότι η εθελόντρια, που βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία, παρουσίασε νευρολογικά συμπτώματα που συνδέονται με μια σπάνια αλλά σοβαρή φλεγμονή στη σπονδυλική στήλη, η οποία ονομάζεται εγκάρσια μυελίτιδα.

Προς το παρόν διεξάγονται τεστ για να διαπιστωθεί εάν όντως πρόκειται για την ασθένεια αυτή, πρόσθεσε ο κ. Σοριό.

Ο CEO της AstraZeneca πρόσθεσε ότι η εταιρία δεν μπορεί να ξέρει πότε θα ξαναρχίσει η τρίτη φάση των κλινικών ελέγχων του εμβολίου. Η επανάληψή τους είναι στα χέρια της ανεξάρτητης επιτροπής ασφαλείας, είπε.

Πρόσθεσε δε, ότι είναι σύνηθες να διακόπτεται μία δοκιμή εμβολίου, το οποίο μάλιστα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε χαρακτηρίσει ως πολλά υποσχόμενο, με τη μόνη διαφορά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα τα βλέμματα του κόσμου ήταν πάνω σε αυτό.

Επισήμανε ότι τα αποτελέσματα των ερευνών για την πάθηση που εμφάνισε η εθελόντρια θα υποβληθούν στην ανεξάρτητη επιτροπή και αυτή θα ορίσει αν και πότε μπορούν να ξεκινήσουν ξανά οι δοκιμές.

«Στην AstraZeneca βάζουμε την επιστήμη, την ασφάλεια και τα συμφέροντα της κοινωνίας στο επίκεντρο του έργου μας. Αυτή η προσωρινή παύση αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι ακολουθούμε αυτές τις αρχές, ενώ ένα μόνο συμβάν σε μία περιοχή όπου διεξάγονται δοκιμές του εμβολίου, αξιολογείται από μια επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων.

Θα καθοδηγηθούμε από αυτήν την επιτροπή για το πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ξανά οι δοκιμές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας με την πρώτη ευκαιρία να παρέχουμε αυτό το εμβόλιο ευρέως, δίκαια και χωρίς κέρδος κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας».

Με πληροφορίες του Reuters/AstraZeneca

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM