"Hey Siri": Αγωγή 1,4 δισ. στην Apple για την πατέντα, από εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

"Hey Siri": Αγωγή 1,4 δισ. στην Apple για την πατέντα, από εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Facebook Twitter
0

Μια κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης έκανε αγωγή στην Apple για πατέντα που συνδέεται με την Siri, την αυτόματη ηλεκτρονική βοηθό που διεκπεραιώνει φωνητικές εντολές στις φορητές συσκευές iPhone και iPad καθώς και στους νεότερους υπολογιστές Macbook και iMac. 

H κινεζική Shanghai Zhizhen Network Technology Co κατηγορεί τον αμερικανικό γίγαντα τεχνολογίας για καταπάτηση και ουσιαστική αντιγραφή πατέντας, αξιώνοντας αποζημίωση 10 δισεκατομμυρίων γουάν (1,43 δισ. δολαρίων).

Πρόσφατα η κινεζική εταιρεία πρόσφατα έλαβε αναγνώριση ευρεσιτεχνίας για έναν παρόμοιο ηλεκτρονικό βοηθό και, αν το δικαστήριο της Σαγκάης αποφανθεί θετικά στο αίτημά της εταιρείας, η Apple είναι πιθανό να συναντήσει εμπόδια στην Κίνα.

Στα τέλη Ιουνίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Κίνας δικαίωσε την Shanghai Zhizhen αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα της στην επίμαχη ευρεσιτεχνία θέτοντας τέρμα σε μία σειρά δικαστικών μαχών που είχαν ξεκινήσει το 2012. Η Shanghai Zhizhen, γνωστή και με την επωνυμία Xiao-i,  ζητά η Apple να παύσει τις πωλήσεις αλλά και την παραγωγή προϊόντων που κάνουν χρήση της επίμαχης, πατενταρισμένης τεχνολογίας. 

Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε μία δεκαετία που η Apple έρχεται αντιμέτωπη με αμφισβήτηση κάποιας πατέντας στην Κίνα, όπου καταγράφονται οι περισσότερες πωλήσεις προϊόντων Apple εκτός ΗΠΑ. 

Η Apple δεν ήταν διαθέσιμη για κάποιο άμεσο σχόλιο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. 

Με πληροφορίες από WSJ

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συχνότερες εκσπερματώσεις μπορεί να βελτιώσουν τη γονιμότητα των ανδρών

Τech & Science / Οι συχνότερες εκσπερματώσεις μπορεί να βελτιώσουν τη γονιμότητα των ανδρών

Η έρευνα έχει σημαντικές επιπτώσεις για τις κλινικές γονιμότητας, καθώς υποδεικνύει ότι οι άνδρες πιθανώς δεν πρέπει να απέχουν από την εκσπερμάτωση για αρκετές ημέρες, όπως προτείνουν οι υπάρχουσες οδηγίες
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒ ΒΟΖΝΙΑΚ APPLE AI

Τech & Science / Στιβ Βόζνιακ: «Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι ακόμη αξιόπιστη» προειδοποιεί ο συνιδρυτής της Apple

Παράλληλα, προειδοποίησε για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η αυξανόμενη εξάρτηση από τέτοιες τεχνολογίες στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επεξεργάζονται πληροφορίες και επιλύουν προβλήματα
THE LIFO TEAM