"Hey Siri": Αγωγή 1,4 δισ. στην Apple για την πατέντα, από εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

"Hey Siri": Αγωγή 1,4 δισ. στην Apple για την πατέντα, από εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Facebook Twitter
0

Μια κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης έκανε αγωγή στην Apple για πατέντα που συνδέεται με την Siri, την αυτόματη ηλεκτρονική βοηθό που διεκπεραιώνει φωνητικές εντολές στις φορητές συσκευές iPhone και iPad καθώς και στους νεότερους υπολογιστές Macbook και iMac. 

H κινεζική Shanghai Zhizhen Network Technology Co κατηγορεί τον αμερικανικό γίγαντα τεχνολογίας για καταπάτηση και ουσιαστική αντιγραφή πατέντας, αξιώνοντας αποζημίωση 10 δισεκατομμυρίων γουάν (1,43 δισ. δολαρίων).

Πρόσφατα η κινεζική εταιρεία πρόσφατα έλαβε αναγνώριση ευρεσιτεχνίας για έναν παρόμοιο ηλεκτρονικό βοηθό και, αν το δικαστήριο της Σαγκάης αποφανθεί θετικά στο αίτημά της εταιρείας, η Apple είναι πιθανό να συναντήσει εμπόδια στην Κίνα.

Στα τέλη Ιουνίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Κίνας δικαίωσε την Shanghai Zhizhen αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα της στην επίμαχη ευρεσιτεχνία θέτοντας τέρμα σε μία σειρά δικαστικών μαχών που είχαν ξεκινήσει το 2012. Η Shanghai Zhizhen, γνωστή και με την επωνυμία Xiao-i,  ζητά η Apple να παύσει τις πωλήσεις αλλά και την παραγωγή προϊόντων που κάνουν χρήση της επίμαχης, πατενταρισμένης τεχνολογίας. 

Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα σε μία δεκαετία που η Apple έρχεται αντιμέτωπη με αμφισβήτηση κάποιας πατέντας στην Κίνα, όπου καταγράφονται οι περισσότερες πωλήσεις προϊόντων Apple εκτός ΗΠΑ. 

Η Apple δεν ήταν διαθέσιμη για κάποιο άμεσο σχόλιο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. 

Με πληροφορίες από WSJ

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM