Το Twitter βάζει τέλος σε μονταρισμένα βίντεο και φωτογραφίες

Το Twitter βάζει τέλος σε μονταρισμένα βίντεο και φωτογραφίες Facebook Twitter
EPA
0

Το Twitter ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ρίχνεται στη μάχη εναντίον των μονταρισμένων φωτογραφιών και βίντεο. 

Με αυτόν τον τρόπο το δημοφιλές μέσο ακολουθεί το παράδειγμα και άλλων ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης που κλήθηκαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανακόψουν την παραπληροφόρηση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η πλατφόρμα θα επικεντρωθεί στο περιεχόμενο που έχει υποστεί τροποποιήσεις, όπως μονταρισμένα βίντεο, φωτογραφίες και ηχητικά ντοκουμέντα, που έχουν ως στόχο να παραπλανήσουν το κοινό ή μπορεί να βλάψουν ανθρώπους, για παράδειγμα υποκινώντας βίαιες ενέργειες ή παρεμποδίζοντας την ελευθερία έκφρασής τους. Οι αναρτήσεις που εμπίπτουν σε αυτές τις κατηγορίες θα αποσύρονται ή θα συνοδεύονται από κάποια προειδοποίηση, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο.

Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα το YouTube γνωστοποίησε ότι απαγορεύει τα ψευδή ή παραποιημένα αρχεία που σχετίζονται με τις προεδρικές εκλογές. Η πλατφόρμα, που ανήκει στην Google, ανέφερε σε ένα μπλογκ ότι τα μέτρα αυτά θα ληφθούν ώστε το YouTube να γίνει μια «πιο αξιόπιστη πηγή» πληροφόρησης αλλά και να προάγει «τον υγιή πολιτικό διάλογο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ