Better Life Challenge: Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό καινοτομίας και δημιουργήστε μία καλύτερη ζωή για ανθρώπους με αναπηρία

Better Life Challenge: Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό καινοτομίας και δημιουργήστε μία καλύτερη ζωή για ανθρώπους με αναπηρία Facebook Twitter
0

Μερικές από τις καθημερινές ανάγκες και ασχολίες της καθημερινότητάς μας ενδεχομένως να θεωρούνται δεδομένες από κάποιους. Για κάποιους άλλους, όμως, δεν είναι.

Όταν χάνεται η ικανότητα να πραγματοποιηθούν βασικές και καθημερινές ανάγκες τέτοιου είδους, λόγω κινητικών ή λειτουργικών δυσκολιών του σώματος, δημιουργείται αυτό που αποκαλούμε αναπηρία. Η αναπηρία συχνά περιορίζει τη συμμετοχή και την αλληλεπίδραση στην κοινωνία, ενώ τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν όχι μόνο λιγότερες ευκαιρίες σε μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και περιθωριοποίηση και απόκλιση από μία κοινότητα. Επομένως, αντιμετωπίζουν και λιγότερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Η αναπηρία μπορεί να επεκταθεί σε διάφορους τομείς, όπως στην ακοή, την όραση ή την κίνηση.

Η τεχνολογία έχει λειτουργήσει ως καταλυτικός παράγοντας στη βοήθεια και την εξέλιξη ανθρώπων με αναπηρία τα τελευταία χρόνια, μέσα από καινοτόμες ιδέες και λύσεις που έχουν αποτελέσει σημεία καμπής για την ανάπτυξη και την πρωτοπορία.

 

Τη φετινή χρονιά, μία νέα πρωτοβουλία, το Better Life Challenge, μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε κι εμείς μέρος της λύσης για μία καλύτερη ζωή για τους ανθρώπους με αναπηρία. Η αρχή έγινε το διήμερο 11-12 Νοεμβρίου 2019, όταν η Κωτσόβολος, premium partner στο SingularityU Greece Summit, ανακοίνωσε τον διαγωνισμό καινοτομίας, Better Life Challenge, μία πρωτοβουλία που έχει στόχο να βοηθήσει, μέσω της τεχνολογίας, ανθρώπους με αναπηρίες. Την αφετηρία του αποτέλεσε το SingularityU Greece Summit, ένα ετήσιο σημείο αναφοράς καινοτόμων και πρωτοποριακών ιδεών, ενώ ο διαγωνισμός θα λειτουργήσει ως καταλύτης εξέλιξης και καινοτομίας, αλλά και σημείο καμπής για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των start-ups και κάθε μορφής καινοτόμων ιδεών.

Better Life Challenge: Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό καινοτομίας και δημιουργήστε μία καλύτερη ζωή για ανθρώπους με αναπηρία Facebook Twitter

Στον διαγωνισμό καινοτομίας Better Life Challenge, μπορείτε να λάβετε μέρος αν έχετε μία τεχνολογική λύση που θα μπορούσε να βοηθήσει άτομα με αναπηρία – αν είστε start uppers, μέλη πανεπιστημιακών ομάδων ή απλώς «λάτρεις των εφευρέσεων»– δηλώνοντας συμμετοχή στη σελίδα https://thankstotech.kotsovolos.gr/ και δημιουργώντας μία καλύτερη ζωή με το έργο σας. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι έως τις 31/01/2020 και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άτομα, ομάδες ή νεοφυείς επιχειρήσεις με:

  • ένα ανεπτυγμένο έργο χωρίς οριστικοποιημένη λύση
  • ένα ανεπτυγμένο έργο με μια πρόταση για μια συγκεκριμένη τεχνική λύση
  • μία μερικώς αναπτυγμένη τεχνική λύση με μια πρόταση για την τελική λύση

Οι 3 πρώτες λύσεις θα βραβευτούν στις 03/03/2020 στην κορυφαία έκθεση τεχνολογίας Thanks to Tech της Κωτσόβολος με τα παρακάτω δώρα:


1η ομάδα: χρηματικό ποσό €10.000 και υποτροφίες πτυχίου master από το BCA College
2η ομάδα: δωροεπιταγή συνολικής αξίας €2.000
3η ομάδα: δωροεπιταγή συνολικής αξίας €1.000

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως πολλά κομμάτια της καθημερινότητάς μας, για πολλούς συνανθρώπους μας δεν είναι δεδομένα. Το 2020, έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τη τεχνολογία για καλό σκοπό και να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ζωή για πολλούς ανθρώπους. Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό Better Life Challenge πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες: https://thankstotech.kotsovolos.gr/

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM