Google: Ποιες σημαντικές αλλαγές ετοιμάζει η εταιρία στη μηχανή αναζήτησης;

Google: Ποιες σημαντικές αλλαγές ετοιμάζει η εταιρία στη μηχανή αναζήτησης; Facebook Twitter
0

Η Google σχεδιάζει μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει ποτέ στη συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης. Με βάση αυτή τη νέα αλλαγή, το Google Search θα μπορεί να κατανοεί καλύτερα τα ερωτήματα που εμείς θέτουμε, με τα οποία μέχρι πρότινος αντιμετώπιζε ορισμένα προβλήματα, σύμφωνα πάντοτε με στελέχη της εταιρίας. 

Το update αυτό θα βασίζεται στη μηχανική μάθηση, η οποία θα λαμβάνει υπ'όψιν της όλες τις λέξεις που έχει πληκτρολογήσει ο χρήστης και δεν θα «κόβει» ορισμένες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Στόχος της Google μέσα από αυτή την νέα ρύθμιση είναι να καταστήσει την αναζήτηση ένα πολύ πιο χρήσιμο εργαλείο για όλους και να εμφανίζει πιο σχετικά αποτελέσματα με βάση πάντα τις αναζητήσεις των χρηστών. 

Αυτό που πρακτικά θέλει να κάνει η εταιρία είναι να μπορεί να κατανοεί όλες τις λέξεις που γράφει κάποιος στο κουτί αναζήτησης και όχι απλά τις λέξεις-κλειδιά. Μέσα, λοιπόν, σε αυτό το σύνολο λέξεων μπορούν να ανήκουν επίσης άρθρα, συνδετικές λέξεις, προθέσεις κ.ό.κ. 

Συγκεκριμένα, η διαφορά στον τρόπο λειτουργίας του αλγορίθμου στο παρελθόν και ύστερα από την παραπάνω αλλαγή παρουσιάζεται στον ακόλουθο πίνακα:

Google: Ποιες σημαντικές αλλαγές ετοιμάζει η εταιρία στη μηχανή αναζήτησης; Facebook Twitter
Πηγή: Google

Μάλιστα, ο Pandu Nayak που εργάζεται πάνω σε ζητήματα search quality στην Google, έγραψε στο blog του: «Το συγκεκριμένο update είναι το πιο μεγάλο άλμα που γίνεται τα τελευταία πέντε χρόνια και ένα από τα σημαντικότερα στην ιστορία του Google Search». 

Με πληροφορίες από το Yahoo News

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ