Ένα ρομπότ-χέρι που λύνει μόνο του τον κύβο του Ρούμπικ σε 4 λεπτά

Ένα ρομπότ-χέρι που λύνει μόνο του τον κύβο του Ρούμπικ σε 4 λεπτά Facebook Twitter
0

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI, της οποίας συνιδρυτής είναι ο Έλον Μασκ, κατασκεύασε ένα ρομπότ-χέρι, το οποίο χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να λύσει μόνο του τον κύβο του Ρούμπικ

Ύστερα από αρκετά χρόνια προσομοιώσεων, το συγκεκριμένο ρομπότ είναι πλέον αρκετά ευκίνητο για να λύσει το γνωστό τρισδιάστατο παζλ σε χρόνο λιγότερο από τέσσερα λεπτά. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή δείχνει την τρομερή πρόοδο που έχουν κάνει οι μηχανικοί στο πεδίο της ανθρωποειδούς ρομποτικής. 

Οι πρώτες προσπάθειες της εταιρείας για την υλοποίηση αυτού του πρότζεκτ ξεκίνησαν το 2017, ωστόσο χρειάστηκαν μερικά χρόνια μέχρι ο αλγόριθμος μάθησης να είναι ικανός να λύσει το συγκεκριμένο κύβο. 

Εκτός αυτού, το ενδιαφέρον είναι ότι σε μια δημοσίευση στο blog της OpenAI, μια καμηλοπάρδαλη φαίνεται να «ενοχλεί» τον κύβο, ο οποίος με τη σειρά του δε δείχνει να επηρεάζεται και συνεχίζει κανονικά το έργο του. Πέρα, όμως, από την καμηλοπάρδαλη, η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει και άλλα τεχνάσματα, όπως ένα στιλό και ένα κομμάτι ύφασμα, για να εμποδίσουν το ρομπότ, αλλά οι προσπάθειες αυτές φαίνεται πως καταλήγουν στο κενό. 

Ως επόμενο στόχο, η OpenaAI έχει θέσει την όλο και πιο εκτεταμένη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αναφέροντας χαρακτηριστικά στο blog ότι «το επίκεντρο του στόχου μας είναι να χρησιμοποιούνται τα ρομπότ και για σκοπούς γενικής χρήσης».

 

Με πληροφορίες από το Futurism 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ