Ο ρομποτικός δονητής που είχε αποκλειστεί από την CES πήρε πίσω το βραβείο καινοτομίας του

Ο ρομποτικός δονητής που είχε αποκλειστεί από την CES πήρε πίσω το βραβείο καινοτομίας του Facebook Twitter
0

Ένας ρομποτικός δονητής που είχε κερδίσει φέτος βραβείο καινοτομίας, αλλά είχε αποκλειστεί από τη φετινή διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών CES του Λας Βέγκας, ξαναπήρε το βραβείο έπειτα από τέσσερις μήνες.

Ο δονητής Ose, προϊόν της νεοσύστατης εταιρείας Lora DiCarlo, είχε πάρει τον Ιανουάριο το βραβείο της Ένωσης Καταναλωτικής Τεχνολογίας (CTA), η οποία όμως γρήγορα αναίρεσε την απόφαση της και «εξόρισε» τη συσκευή από την έκθεση CES, την μεγαλύτερη στον κόσμο στο πεδίο των ηλεκτρονικών για καταναλωτές. 

Μετά όμως από τη διεθνή κατακραυγή περί άδικης απόφασης, που διανθίστηκε με καταγγελίες περί σεξισμού, σεμνοτυφίας κλπ., η CTA έδωσε στη δημοσιότητα -έστω και με μεγάλη καθυστέρηση- μια «ειλικρινή συγγνώμη» και επανέφερε το αρχικό βραβείο, σύμφωνα με το BBC.

  

Η Λόρα Χάντοκ, ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της μικρής κατασκευάστριας εταιρείας, είχε κατηγορήσει τη CTA ότι η αιτία της απόρριψης ήταν πως επρόκειτο για ένα προϊόν εστιασμένο στη γυναικεία σεξουαλικότητα, αλλά και στις ανάγκες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Τώρα, μετά τη νέα απόφαση, η Χάντοκ δήλωσε ότι εκτιμά «τη χειρονομία» της CTA που, όπως είπε, «θα απομακρύνει το στίγμα και την ενόχληση από τη γυναικεία σεξουαλικότητα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΤΗΝΑ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑ

Τech & Science / Ο αυνανισμός στα πτηνά «είναι φυσιολογικός και δεν πρέπει να τιμωρείται», σύμφωνα με επιστήμονες

Νέα μελέτη δείχνει ότι η συμπεριφορά είναι πιο συχνή στα άγρια πτηνά απ’ ό,τι σε όσα τελούν υπό αιχμαλωσία, ανατρέποντας παλιές αντιλήψεις για το στρες και την ευζωία των ζώων
THE LIFO TEAM
ΥΠΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τech & Science / Ο ανεπαρκής ύπνος ενδέχεται να συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου σε άτομα κάτω των 50 ετών

Τα ευρήματα προστίθενται στις ολοένα αυξανόμενες προσπάθειες να εξηγηθεί γιατί τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου αυξάνονται μεταξύ των νεότερων ενηλίκων παγκοσμίως
THE LIFO TEAM