Προσφυγή της Google κατά του προστίμου - ρεκόρ των 4,34 δισ. ευρώ που της επέβαλε η ΕΕ

Προσφυγή της Google κατά του προστίμου - ρεκόρ των 4,34 δισ. ευρώ που της επέβαλε η ΕΕ Facebook Twitter
0

Η Google προσέφυγε κατά του προστίμου - ρεκόρ, ύψους 4,34 δισ. ευρώ, που της επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης τον Ιούλιο, για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε το συγκεκριμένο πρόστιμο καθώς διαπίστωσε ότι η Alphabet Inc, η μητρική εταιρία της Google, ενίσχυσε παρανόμως την πλεονεκτική της θέση στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας από το 2011, αναγκάζοντας τους κατασκευαστές συσκευών Android να προεγκαθιστούν το Google Search και το browser Chrome μαζί με το Google Play app store, πληρώνοντάς τους μόνο για το Google Search και αποκλείοντάς τους από την χρήση τροποποιημένων μορφών του Android.

«Καταθέσαμε στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προσφυγή μας για την απόφαση της ΕΕ σχετικά με το Android», υπογράμμισε η Google σε mail της.

Προηγουμένως, η εταιρία είχε αναφέρει ότι θα φέρει την υπόθεση στο δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ με έδρα το Λουξεμβούργο.

Η Google αναφέρεται ακόμη στα επιχειρήματα που παρέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της, Σούνταρ Πιτσάι την ημέρα της έκδοσης της απόφασης της ΕΕ τον Ιούλιο, με κύριο εξ αυτών ότι το Android δημιούργησε περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές, όχι λιγότερες.

Μπορεί να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση των δικαστών για αυτή την πολύπλοκη υπόθεση.

Μια τελική προσφυγή είναι πιθανόν να κατατεθεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ανώτατο δικαστικό όργανο της ΕΕ, αλλά μόνο επί νομικών ζητημάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM