Whatsapp: Tώρα μπορείτε να σβήνετε μηνύματα μετά την αποστολή τους

Whatsapp: Tώρα μπορείτε να σβήνετε μηνύματα μετά την αποστολή τους Facebook Twitter
0

Μια ακόμη νέα (και χρήσιμη) προσθήκη έρχεται στην εφαρμογή Whatsapp η οποία σάς δίνει τη δυνατότητα να διαγράψετε ένα μήνυμα μέχρι και 7 λεπτά μετά την αποστολή του.

Το WhatsApp αποφάσισε να προσθέσει τη δυνατότητα διαγραφής και ανάκλησης μηνυμάτων μετά την αποστολή τους, ύστερα από μια δοκιμαστική περίοδο της λειτουργίας στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς του διανύουμε. Τώρα πια μπορείτε να διαγράψετε μηνύματα που έχετε στείλει (μέχρι επτά λεπτά μετά την αποστολή τους) και τα οποία θα εξαφανίζονται και από προσωπικές συνομιλίες και από συνομιλίες ομάδας. Βέβαια, τόσο ο αποστολέας όσο και ο αποδέκτης του μηνύματος θα πρέπει να τρέχουν το τελευταίο WhatsApp για να λειτουργήσει αυτή η δυνατότητα. Το χαρακτηριστικό αυτό πρόκειται να είναι διαθέσιμο σταδιακά σε όλους τους χρήστες του WhatsApp αυτή την εβδομάδα.

Για να διαγράψετε όποια μηνύματα θέλετε, θα λαμβάνετε μια νέα επιλογή (εφόσον έχετε επιλέξει τη διαγραφή), η οποία θα σάς επιτρέπει να "διαγράφετε για όλους" και όχι μόνο για τη δική σας συσκευή. Παρόλο που το νέο χαρακτηριστικό φαίνεται να είναι σε εξέλιξη, δεν είναι πλήρως ενεργό ακόμα. Ωστόσο, η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp προειδοποιεί ότι "οι παραλήπτες θα μπορούν να δουν το μήνυμά σας πριν το διαγράψουν ή εάν η διαγραφή δεν είναι άμεσα επιτυχής", οπότε και δεν αποτελεί εγγύηση ότι αν αλλάξετε γνώμη και θελήσετε να σβήσετε ένα μήνυμα, δεν θα το δουν οι άλλοι. Κι αυτό, γιατί είναι επίσης πιθανό οι άλλοι αποδέκτες που χειρίζονται το WhatsApp να δουν το μήνυμα στην μορφή της ειδοποίησής του στην οθόνη οτυ κινητού, πριν διαγραφεί (μέσα στην εφαρμογή).

Όπως και να' χει η διαγραφή μηνυμάτων, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε χρήστες, είναι μια καλή προσθήκη, αφού πολλοί από αυτούς έθεσαν το πρόβλημα ότι πολλά μηνύματα που «φεύγουν» αργά τη νύχτα, όταν ο αποστολέας είναι υπό την επήρρεια αλκοόλ, όχι μόνο δεν βγάζουν νόημα, αλλα μπορεί να είναι άκρως προσβλητικά για κάθε είδους σχέση. Απλά να θυμάστε, ότι η νέα προσθήκη μπορεί να μην λειτουργεί σταθερά (τουλάχιστον στην πρώτη δοκιμαστική της περίοδο) και ότι το Whatsapp δεν θα σάς ειδοποιήσει αν η διαγραφή αποτύχει.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφευρέτριες δημιούργησαν "έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο" που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Τech & Science / Εφευρέτριες στην Τυνησία δημιούργησαν «έξυπνο αναπηρικό αμαξίδιο» που συνδέεται με τον εγκέφαλο

Το αμαξίδιο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο αφού τα άτομα που το χρησιμοποιούν μπορούν να το κινήσουν με τη χρήση οθόνης αφής, φωνητικής εντολής και εκφράσεων προσώπου.
NEWSROOM
Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Τech & Science / Ανατροπή: Κι όμως δεν φοράμε λευκά, όταν θέλουμε να παραμείνουμε δροσεροί στον καύσωνα

Η επιστήμη απαντά στο τι κάναμε λάθος -τόσα χρόνια- αναφορικά με το χρώμα, το ύφασμα ακόμα και την εφαρμογή των ρούχων μας το καλοκαίρι και στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε δροσεροί
NEWSROOM
Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Τech & Science / Το Αριστείο Μποδοσάκη σε δύο σημαντικούς ερευνητές με διεθνή απήχηση

Η Ελληνίδα ερευνήτρια του διαστήματος, Καθηγήτρια Αστροφυσικής με μακρά πορεία στη NASA Χρύσα Κουβελιώτου και ο κορυφαίος ερευνητής της σύγχρονης βιοϊατρικής έρευνας που καθοδηγεί την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά ερευνητικά δρώμενα, Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης βραβεύονται για την καθοριστική τους συμβολή στην εξέλιξη της επιστήμης
NEWSROOM
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM