Τέλος το δίκτυο 3G φέτος: Πώς η κατάργησή του επηρεάζει δεκάδες μοντέλα αυτοκινήτων

Τέλος το δίκτυο 3G φέτος: Πώς η κατάργησή του επηρεάζει δεκάδες μοντέλα αυτοκινήτων Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Unsplash
0

To ασύρματο δίκτυο 3G, εκ των πιο επαναστατικών ανακαλύψεων κάποτε, πνέει πλέον τα λοίσθια, με τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G), ακόμη και έκτης (6G) να ετοιμάζονται να κυριαρχήσουν στον τεχνολογικό κόσμο. 


Στην πραγματικότητα, το 3G δίκτυο σύντομα θα καταργηθεί κι αυτό είναι κάτι που ενδέχεται να επηρεάσει τα αυτοκίνητα χιλιάδων ανθρώπων.


Οι μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να καταργήσουν το 3G δίκτυό τους φέτος, κυρίως για να απελευθερώσουν ζωνικό εύρος για την έναρξη λειτουργίας του επερχόμενου 5G δικτύου. 
 

Στις περιπτώσεις καταναλωτών που έχουν αγοράσει smartphones και τάμπλετς την τελευταία δεκαετία, πιθανότατα οι συσκευές τους παραμένουν ανεπηρέαστες από την αλλαγή, καθώς διαθέτουν δυνατότητα 4G δικτύου.

Ωστόσο, δε συμβαίνει το ίδιο και με τα αυτοκίνητα. 


Όπως επισημαίνουν εξειδικευμένα μέσα, η κατάργηση του 3G θα επηρεάσει δεκάδες μοντέλα αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν μεταξύ 2010 - 2021. Κάποια από αυτά τα μοντέλα θα χάσουν δυνατότητα ανανέωσης της τοποθεσίας και των δεδομένων κίνησης κατά την πλοήγηση. Ενώ άλλα απλώς δεν θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με το smartphone, τις φωνητικές υπηρεσίες ή την υπηρεσία επείγουσας κλήσης. 


Οι ειδικοί συνιστούν τους οδηγούς συγκεκριμένων μοντέλων από τις Honda, Nissan ή Volvo, να δράσουν πριν την κατάργηση του 3G δικτύου από την  AT&T, τον Φλεβάρη. Οι μάρκες που είναι συμβατές με τον αμερικανικό φορέα ασύρματου δικτύου Verizon (όπως η Toyota και Lexus) ίσως έχουν περισσότερο χρόνο καθώς η Verizon ανακοίνωσε πως η κατάργηση του 3G δικτύου της δεν αναμένεται νωρίτερα από τις 31 Δεκεβρίου. Η T-Mobile σχεδιάζει να θέσει σε αχρηστία το δικό της 3G δίκτυο μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου. 


Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη εκδόσει οδηγίες για τα μοντέλα που θα επηρεαστούν και τις λύσεις που υπάρχουν, άλλες πάλι δεν έχουν προβεί ακόμη σε ανακοινώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Με πληροφορίες από CNBC
 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ