Ο δάσκαλος και αναπληρωτής διευθυντής του True Light College στο Χονγκ Κονγκ, Ka Tim Chu, ανακάλυψε ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορεί να καταλάβει τα συναισθήματα των μαθητών του την ώρα του μαθήματος.

 

Φτιάχνοντας μια νέα πλατφόρμα μάθησης που χρησιμοποιεί τεχνολογία AI, μπορεί να παρακολουθεί τα συναισθήματα των παιδιών καθώς κάνουν διαδικτυακά μαθήματα.

 

Το λογισμικό, που ονομάζεται 4 Little Trees, δημιουργήθηκε από την Find Solution AI, μία start up με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Αν και η χρήση της τεχνολογίας AI για την αναγνώριση συναισθημάτων στα σχολεία έχει προκαλέσει ανησυχία, η δημιουργός του Viola Lam ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει μία εικονική τάξη τόσο καλή όσο και η πραγματική.

 

Οι μαθητές εργάζονται πάνω σε τεστ και εργασίες για το σπίτι στην πλατφόρμα, ως μέρος του σχολικού προγράμματος σπουδών. Ενώ μελετούν, η τεχνητή νοημοσύνη μετρά το μυϊκό τόνο στα πρόσωπά τους μέσω της κάμερας του υπολογιστή ή του tablet τους και προσδιορίζει συναισθήματα όπως ευτυχία, θλίψη, θυμό, έκπληξη και φόβο. Το σύστημα παρακολουθεί επίσης πόσο χρόνο χρειάζονται οι μαθητές για να απαντήσουν στις ερωτήσεις.

 

Καταγράφει τα σημάδια και το ιστορικό απόδοσής τους. Δημιουργεί αναφορές σχετικά με τα πλεονεκτήματα, τις αδυναμίες και τα επίπεδα κινήτρου τους και προβλέπει τους βαθμούς τους. Το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε μαθητή, στοχεύοντας κενά στις γνώσεις τους και προσφέροντας τεστ σε στυλ παιχνιδιού που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική. Οι μαθητές αποδίδουν 10% καλύτερα στις εξετάσεις, εάν έχουν μάθει να χρησιμοποιούν το 4 Little Trees, λέει η Lam. Η Lam, που υπήρξε εκπαιδευτικός, θυμάται ότι ανακάλυπτε πως ορισμένοι μαθητές της είχαν κενά μόνο όταν έβλεπε τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.

 

Το λογισμικό 4 Little Trees ξεκίνησε το 2017, με χρηματοδότηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων, για να δώσει στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να καταλάβουν καλύτερα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές τους. Ο αριθμός των σχολείων που το χρησιμοποιούν στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε από 34 σε 83, τον τελευταίο χρόνο.

 

Η Lam δήλωσε ότι η τεχνολογία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους δασκάλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διότι τους επιτρέπει να παρακολουθούν εξ αποστάσεως τα συναισθήματα των μαθητών τους καθώς τους διδάσκουν.

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr