Ταξιδι πίσω στο χρόνο με το Facebook

Ταξιδι πίσω στο χρόνο με το Facebook Facebook Twitter
0

Ταξιδι πίσω στο χρόνο με το Facebook Facebook Twitter

Ένα νέο εργαλείο που θα ταξιδέψει πίσω στο χρόνο τους χρήστες του, ανακοίνωσε μόλις, κι ετοιμάζει να κυκλοφορήσει από στιγμή σε στιγμή παγκοσμίως, το Facebook.

Το εργαλείο ονομάζεται On This Day και δείχνει στους χρήστες που το επιθυμούν, τι συνέβη πρίν από ακριβώς από ένα, δύο ή και περισσότερα χρόνια, οποιαδήποτε ημερομηνία του χρόνου. Ένα ψηφιακό, προσωπικό "σαν σήμερα", δηλαδή, για κάθε έναν από τα 890 εκατομμύρια ενεργούς καθημερινά χρήστες του κοινωνικού δικτύου, με posts και φωτογραφίες στις οποίες έγιναν tag.

Ταξιδι πίσω στο χρόνο με το Facebook Facebook Twitter

Μέσω της σελίδας της εφαρμογής, που είναι ακόμα ανενεργή στην Ελλάδα, κάθε χρήστης μπορεί να δει περιεχόμενο ενός, δύο ή και περισσοτέρων χρόνων, να σβήσει παλιά posts αλλά και να εγγραφεί σε ένα σύστημα ειδοποιήσεων για τις ημερομηνίες που επιθυμεί να βλέπει το δικό του "σαν σήμερα".

Η ανακοίνωση του κοινωνικού δικτύου αναφέρει ότι η διαδικασία ενεργοποίησης της σελίδας έχει αρχίσει και σε μιρκό χρονικό διάστημα το On this Day θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες, παγκοσμίως. 

Αρκετά δημοσιεύματα, πάντως, αναφέρουν ότι η ιδέα έχει ξαναπλασαριστεί στο παρελθόν από το Facebook, με τελευταία παραλλαγή της, το πρόσφατο "Year in Review", που ανέσυρε σε αρκετούς χρήστες οδυνηρές μνήμες, ενώ κάποιο υποστηρίζουν πως το On This Day αποτελεί απάντηση του Facebook σε μια παρεμφερή εφαρμογή ονόματι Timehop, που συγκεντρώνει πάνω από 12 εκατομμύρια χρήστες. 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήπως τελικά είναι μάταιο να προσπαθούμε να απομακρυνθούμε από τα κινητά μας;

Υγεία & Σώμα / Μήπως τελικά είναι μάταιο να προσπαθούμε να απομακρυνθούμε από τα κινητά μας;

Ερευνητές, ψυχολόγοι και συγγραφείς αποφαίνονται ότι «ψηφιακή αποτοξίνωση» δεν υπάρχει. Λένε, όμως, ότι υπάρχει κάτι άλλο για να μην περάσουμε όλη μας τη ζωή μπροστά από ένα κινητό, και μοιάζει πολύ πιο εφικτό...
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ