Τα smartwatches σύντομα θα μπορούν να συνδέονται στους λογαριασμούς μας χωρίς κωδικό

Τα smartwatches σύντομα θα μπορούν να συνδέονται στους λογαριασμούς μας χωρίς κωδικό Facebook Twitter
Σύντομα τα smartwatches θα μπορούν να συνδέονται στους λογαριασμούς μας χωρίς την εισαγωγή κάποιου κωδικού.
0

Η εταιρία Nok Nok Labs, που δίνει λύσεις σε θέματα διαρροής δεδομένων, ανακοίνωσε και επίσημα ότι σύντομα τα smartwatches θα μπορούν να συνδέονται στους λογαριασμούς μας χωρίς την εισαγωγή κάποιου κωδικού. 

Η τεχνολογία στην οποία θα βασίζεται ονομάζεται SDK και επί της ουσίας πρόκειται για ένα νέο λογισμικό, το οποίο επιτρέπει το log in σε λογαριασμούς μέσα από τη χρήση ενός smart watch. Μάλιστα, η τεχνολογία αυτή, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη για την πλατφόρμα watchOS της Apple, φαίνεται πως αφενός προσαρμόζεται απόλυτα στον εξελισσόμενο χώρο της τεχνολογίας και των απαιτήσεων που έχουν δημιουργηθεί και αφετέρου εστιάζει στη σημασία της ασφάλειας στον χώρο του Διαδικτύου. 

Η τεχνολογία αυτή, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη για την πλατφόρμα watchOS της Apple, φαίνεται πως αφενός προσαρμόζεται απόλυτα στον εξελισσόμενο χώρο της τεχνολογίας και των απαιτήσεων που έχουν δημιουργηθεί και αφετέρου εστιάζει στη σημασία της ασφάλειας στον χώρο του Διαδικτύου.

Εκτός αυτού, η Nok Nok Labs ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της FIDO (Fast IDentity Online) Alliance, μιας ένωσης που ξεκίνησε το 2013 με στόχο να αναπτύξει ασφαλή στάνταρ επικύρωσης (authentication) και να επιλύσει το πρόβλημα της «εξάρτησης» από τους κωδικούς πρόσβασης.  

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, όταν κάποιος κάνει log in σε μια υπηρεσία μέσω του smart watch, η τεχνολογία του SDK επαληθεύει αμέσως την ταυτότητά του χρήστη χωρίς να χρειάζεται να βασιστεί σε μια μέθοδο επικύρωσης που περιλαμβάνει δύο παράγοντες.

«Η δυνατότητα πρόσβασης σε προσωπικές πληροφορίες μέσω ενός smart watch απαιτεί μια πιο ασφαλή μέθοδο επικύρωσης (authentication)», καταλήγει η εταιρία. 

Πηγή: The Next Web

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ