«Σε 10 χρόνια θα υπάρχει η τεχνητή super νοημοσύνη που θα είναι 10.000 φορές εξυπνότερη από τον άνθρωπο»

«Σε 10 χρόνια θα υπάρχει η τεχνητή super νοημοσύνη που θα είναι 10.000 φορές εξυπνότερη από τον άνθρωπο» Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: ΕΡΑ
0

Η τεχνητή νοημοσύνη που θα είναι 10.000 φορές πιο έξυπνη από τον άνθρωπο θα γίνει πραγματικότητα σε 10 χρόνια, υποστήριξε ο Μασαγιόσι Σον, διευθύνων σύμβουλος της SoftBank 

Σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση του την Παρασκευή, ο Μασαγιόσι Σον παρουσίασε το όραμά του για έναν κόσμο που θα διαθέτει τεχνητή super νοημοσύνη ή ASI, όπως την αποκάλεσε. 

Ο διευθύνων σύμβουλος αναφέρθηκε αρχικά σε έναν άλλο όρο - την τεχνητή γενική νοημοσύνη ή AGI - που περιγράφει την τεχνητή νοημοσύνη γενικά που είναι εξυπνότερη από τον άνθρωπο. Ο Σον είπε ότι αυτή η τεχνολογία είναι πιθανό να είναι μία έως 10 φορές πιο έξυπνη από τον άνθρωπο και θα φτάσει στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, νωρίτερα από ό,τι είχε προβλέψει. 

Αλλά αν η τεχνητή γενική νοημοσύνη, δεν είναι πολύ πιο έξυπνη από τους ανθρώπους, «σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειαστεί να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τη δομή του ανθρώπινου τρόπου ζωής», είπε.   

«Αλλά όταν πρόκειται για την τεχνητή super νοημοσύνη είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Με αυτή, θα δείτε μεγάλη βελτίωση». 

Ο Σον υποστήριξε ότι το μέλλον θα περιλαμβάνει διάφορα μοντέλα ASI που θα αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους, όπως οι νευρώνες στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αυτό θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας τεχνητής νοημοσύνης που θα είναι 10.000 φορές πιο έξυπνη από κάθε ανθρώπινη ιδιοφυΐα.

Ποιος είναι ο Μασαγιόσι Σον

Ο Σον είναι ο ιδρυτής της SoftBank, ο οποίος έγινε γνωστός μετά από μια πρώιμη και κερδοφόρα επένδυση στον κινεζικό γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba. Ανέδειξε τη SoftBank ως οραματιστή της τεχνολογίας με την ίδρυσή το 2017 του Vision Fund, ενός τεράστιου επενδυτικού ταμείου που επικεντρώνεται στην υποστήριξη εταιρειών τεχνολογίας.   

Μετά την καταγραφή οικονομικών ζημιών-ρεκόρ του Vision Fund το 2022, ο Σον δήλωσε ότι η SoftBank θα περάσει σε κατάσταση «άμυνας» και θα είναι πιο συντηρητική με τις επενδύσεις της. Το 2023, το Vision Fund σημείωσε νέο ρεκόρ ζημιών, με τον διευθύνοντα σύμβουλο λίγο αργότερα να λέει ότι η SoftBank θα περάσει τώρα στην «επίθεση», καθώς ο ίδιος ήταν ενθουσιασμένος με τις επενδυτικές ευκαιρίες στην τεχνητή νοημοσύνη. 

Από τότε ο Σον έχει απομακρυνθεί σε μεγάλο βαθμό από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι την Παρασκευή όπου επέστρεψε στο προσκήνιο για να εκφωνήσει μια ομιλία. 

«Πριν από δύο χρόνια, ένιωθα ότι το υπόλοιπο της ζωής μου είναι σύντομο και δεν έχω καταφέρει τίποτα ακόμα», είπε αρχικά. 

Πλέον, υποστήριξε ότι έχει βρει την αποστολή της SoftBank, η οποία είναι η «εξέλιξη της ανθρωπότητας». «Η SoftBank ιδρύθηκε για ποιο σκοπό; Για ποιο σκοπό γεννήθηκα; Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά νομίζω ότι γεννήθηκα για να πραγματοποιήσω την τεχνητή super νοημοσύνη. Είμαι πεπεισμένος γι' αυτό», δήλωσε ο Μασαγιόσι Σον. 

Με πληροφορίες από Cnbc 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Tech & Science / «Είμαι στην κόλαση και θα σε στοιχειώσω»: Η τεχνητή νοημοσύνη επαναφέρει τους νεκρούς με ολέθρια αποτελέσματα

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η βιομηχανία της επικοινωνίας με αγαπημένους εκλιπόντες μέσω προσομοιώσεων τεχνητής νοημοσύνης. Κάποιες φορές όμως, τα αποτελέσματα είναι απολύτως τρομακτικά.
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ημερομηνία λήξης των φαρμάκων επηρεάζει τις μακροχρόνιες διαστημικές αποστολές

Τech & Science / Πώς η ημερομηνία λήξης των φαρμάκων επηρεάζει τις μακροχρόνιες διαστημικές αποστολές

Βασικά φάρμακα που χρησιμοποιούν οι αστροναύτες, όπως παυσίπονα, αντιβιοτικά, φάρμακα για αλλεργίες και βοηθήματα ύπνου, μπορεί να είναι αναποτελεσματικά ή ακόμα και επιβλαβή μετά την ημερομηνία λήξης τους
LIFO NEWSROOM