Ρωσία: Νέο πρόστιμο στη Google - Δεν διέγραψε «παράνομο» περιεχόμενο

Ρωσία: Νέο πρόστιμο στη Google - Δεν διέγραψε «παράνομο» περιεχόμενο Facebook Twitter
0

Πρόστιμο ύψους 52.526 δολ. επέβαλε ρωσικό δικαστήριο στη Google επειδή η εταιρεία δεν κατάργησε την πρόσβαση σε περιεχόμενο που απαγορεύεται στη Ρωσία.

Πρόκειται για το τελευταίο πρόστιμο που επιβάλλουν οι ρωσικές αρχές σε μια σειρά προστίμων προς τον αμερικανικό κολοσσό.

Η Ρωσία στα τέλη του περασμένου έτους ενέτεινε τις προσπάθειές της πιέζοντας σθεναρά τους τεχνολογικούς κολοσσούς και επιβάλλοντας τεράστια πρόστιμα σε Google και Meta (Facebook) με την αιτιολογία ότι αποτυγχάνουν επανειλημμένα να καταργήσουν περιεχόμενο, που η Μόσχα θεωρεί παράνομο.

Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά ωστόσο το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή η Google παρείχε πρόσβαση σε συνδέσμους απαγορευμένων ιστοσελίδων.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ρωσικό δικαστήριο είχε επιβάλει πρόστιμο ύψους 87 εκατ. δολ. στη Google, το πρώτο που είχε επιβληθεί και υπολογιστεί με βάση τα έσοδα του κολοσσού. 

Με πληροφορίες του Reuters

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ NASA HUBBLE

Τech & Science / Σε τροχιά σύγκρουσης τρεις γαλαξίες: Η εκπληκτική φωτογραφία από το NASA Hubble

Οι τρεις γαλαξίες βρίσκονται όλοι σε απόσταση 50.000 ετών φωτός ο ένας από τον άλλον, κάτι που μπορεί να ακούγεται πολύ μακριά, αλλά είναι σχετικά κοντά για κάτι τόσο ογκώδες όσο ένας γαλαξίας
THE LIFO TEAM
ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΠΑΓΟΥ

Τech & Science / Βρήκαν ανθεκτικό σε αντιβιοτικά βακτήριο σε αρχαία σπηλιά πάγου στη Ρουμανία - Είναι απειλή ή βοήθεια;

Τα βακτήρια έχουν εξελιχθεί ώστε να προσαρμόζονται ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες της Γης, από καύσωνες έως θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν
THE LIFO TEAM