Ρωσία: Νέο πρόστιμο στη Google - Δεν διέγραψε «παράνομο» περιεχόμενο

Ρωσία: Νέο πρόστιμο στη Google - Δεν διέγραψε «παράνομο» περιεχόμενο Facebook Twitter
0

Πρόστιμο ύψους 52.526 δολ. επέβαλε ρωσικό δικαστήριο στη Google επειδή η εταιρεία δεν κατάργησε την πρόσβαση σε περιεχόμενο που απαγορεύεται στη Ρωσία.

Πρόκειται για το τελευταίο πρόστιμο που επιβάλλουν οι ρωσικές αρχές σε μια σειρά προστίμων προς τον αμερικανικό κολοσσό.

Η Ρωσία στα τέλη του περασμένου έτους ενέτεινε τις προσπάθειές της πιέζοντας σθεναρά τους τεχνολογικούς κολοσσούς και επιβάλλοντας τεράστια πρόστιμα σε Google και Meta (Facebook) με την αιτιολογία ότι αποτυγχάνουν επανειλημμένα να καταργήσουν περιεχόμενο, που η Μόσχα θεωρεί παράνομο.

Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά ωστόσο το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή η Google παρείχε πρόσβαση σε συνδέσμους απαγορευμένων ιστοσελίδων.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ρωσικό δικαστήριο είχε επιβάλει πρόστιμο ύψους 87 εκατ. δολ. στη Google, το πρώτο που είχε επιβληθεί και υπολογιστεί με βάση τα έσοδα του κολοσσού. 

Με πληροφορίες του Reuters

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θεωρείται απιστία σήμερα; Μάλλον δεν συμφωνούμε ούτε στα βασικά

Τech & Science / Τι θεωρείται απιστία σήμερα; Μάλλον δεν συμφωνούμε ούτε στα βασικά

Από το πορνό και τα κρυφά μηνύματα μέχρι τη σωματική απιστία και τις γκρίζες ζώνες της συναισθηματικής εμπλοκής, η συζήτηση γύρω από την προδοσία στις σχέσεις μοιάζει πιο ανοιχτή από ποτέ, αλλά και πιο μπερδεμένη στο πιο βασικό της σημείο: τι ακριβώς θεωρούμε απιστία;
THE LIFO TEAM