Ρωσία: Νέο πρόστιμο στη Google - Δεν διέγραψε «παράνομο» περιεχόμενο

Ρωσία: Νέο πρόστιμο στη Google - Δεν διέγραψε «παράνομο» περιεχόμενο Facebook Twitter
0

Πρόστιμο ύψους 52.526 δολ. επέβαλε ρωσικό δικαστήριο στη Google επειδή η εταιρεία δεν κατάργησε την πρόσβαση σε περιεχόμενο που απαγορεύεται στη Ρωσία.

Πρόκειται για το τελευταίο πρόστιμο που επιβάλλουν οι ρωσικές αρχές σε μια σειρά προστίμων προς τον αμερικανικό κολοσσό.

Η Ρωσία στα τέλη του περασμένου έτους ενέτεινε τις προσπάθειές της πιέζοντας σθεναρά τους τεχνολογικούς κολοσσούς και επιβάλλοντας τεράστια πρόστιμα σε Google και Meta (Facebook) με την αιτιολογία ότι αποτυγχάνουν επανειλημμένα να καταργήσουν περιεχόμενο, που η Μόσχα θεωρεί παράνομο.

Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά ωστόσο το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι το πρόστιμο επιβλήθηκε επειδή η Google παρείχε πρόσβαση σε συνδέσμους απαγορευμένων ιστοσελίδων.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ρωσικό δικαστήριο είχε επιβάλει πρόστιμο ύψους 87 εκατ. δολ. στη Google, το πρώτο που είχε επιβληθεί και υπολογιστεί με βάση τα έσοδα του κολοσσού. 

Με πληροφορίες του Reuters

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναπτύχτηκαν ανθρωποποιημένοι νεφροί μέσα σε χοίρους – Για πρώτη φορά

Τech & Science / Για πρώτη φορά υβριδικοί νεφροί αναπτύχθηκαν μέσα σε χοίρους

Θα χρειαστούν πιθανότατα πολλά χρόνια για την ανάπτυξη ενός πλήρως ανθρώπινου νεφρού ή άλλου ανθρώπινου οργάνου, αλλά οι επιστήμονες μόλις έκαναν το πρώτο βήμα: τα οφέλη και τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν
NEWSROOM