Ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη καλλιεργούν τόνους κάνναβης

Ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη καλλιεργούν τόνους κάνναβης Facebook Twitter
0

Το 2017, η ισραηλινή start-up Seedo προσέλκυσε παγκόσμιο ενδιαφέρον, όταν ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να πουλά μίνι, αυτόνομες φάρμες κάνναβης για προσωπική χρήση. 

Το πιο δημοφιλές προϊόν της εταιρείας είναι το "grow a fridge". Πρόκειται για ένα ερμητικά κλειστό και αποστειρωμένο οικοσύστημα με ειδικές αμπούλες που απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα κατά τη φάση της φωτοσύνθεσης για την ανάπτυξη της κάνναβης.

Ένας συνδυασμός ειδικών λαμπτήρων LED εξασφαλίζουν τη φωτοσύνθεση ενώ, αισθητήρες και μετρητές, διατηρούν πάντα τις ιδανικές συνθήκες στο εσωτερικό για τα δενδρύλλια. 

Ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη καλλιεργούν τόνους κάνναβης Facebook Twitter
Ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη καλλιεργούν τόνους κάνναβης Facebook Twitter

Με ψηφιακά οπτικά συστήματα και τεχνητό έλεγχο του μικρο-κλίματος, οι υπεύθυνοι υπόσχονται ανάπτυξη «από τον σπόρο μέχρι τον ανθό», με εγγυημένα αποτελέσματα ανεξαρτήτως των συνθηκών του εξωτερικού περιβάλλοντος που ζουν οι πελάτες της εταιρείας. 

   

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του κλειστού οικοσυστήματος με τη ρομποτική, η Seedo περνά τώρα στο επόμενο επίπεδο, της πλήρους αυτοματοποιημένης φάρμας μεγάλης κλίμακας: αεροστεγή κοντέινερ με ρομποτικούς βραχίονες, ειδικές κάμερες και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπουν την καλλιέργεια κάνναβης, με μηδενική ανθρώπινη παρέμβαση, σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, κάθε κοντέινερ της Seedo θα παράγει τουλάχιστον 163 κιλά αποξηραμένων ανθών κάνναβης ετησίως και, συνολικά, το πρώτο στάδιο του πρότζεκτ αναμένεται να αποδώσει περίπου 14 τόνους καθαρού προϊόντος, αξίας 24 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως τονίζει η εταιρεία, αν το πείραμα πετύχει, θα προκαλέσει «άνθιση» του κλάδου χωρίς προηγούμενο, σε όσες χώρες επιτρέπεται η ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης.

Ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη καλλιεργούν τόνους κάνναβης Facebook Twitter
Ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη καλλιεργούν τόνους κάνναβης Facebook Twitter
Ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη καλλιεργούν τόνους κάνναβης Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ ANTHROPIC

Τech & Science / Anthropic και Πεντάγωνο ξανά σε διαπραγματεύσεις για τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης από τον στρατό

Προ ολίγων ημερών η εταιρεία ήλθε σε ρήξη με την κυβέρνηση Τραμπ - Απαίτησε διαβεβαιώσεις ότι τα AI μοντέλα της δεν θα χρησιμοποιηθούν για «μαζική επιτήρηση Αμερικανών πολιτών» ή «ανάπτυξη αυτόνομων οπλικών συστημάτων»
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Τech & Science / Anthropic: Η τεχνητή νοημοσύνη αποκτά… φιλόσοφο

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic έχει αναθέσει σε φιλόσοφο τη διαμόρφωση του ηθικού πλαισίου του chatbot Claude, δημιουργώντας ένα εσωτερικό «σύνταγμα» 30.000 λέξεων που καθοδηγεί τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα απαντά σε σύνθετα ηθικά ζητήματα.
THE LIFO TEAM
OPENAI ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΗΠΑ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Τech & Science / OpenAI τροποποιεί τη συμφωνία με το Πεντάγωνο μετά τις αντιδράσεις – «Έμοιαζε ευκαιριακή και πρόχειρη», λέει ο Σαμ Άλτμαν

Περίπου 900 εργαζόμενοι των OpenAI και Google κάλεσαν, μέσω ανοιχτής επιστολής, τις διοικήσεις των εταιρειών να απορρίψουν οποιαδήποτε συνεργασία που θα οδηγούσε σε μαζική παρακολούθηση ή σε αυτόνομα οπλικά συστήματα χωρίς ανθρώπινο έλεγχο
THE LIFO TEAM